Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини јакна од милион шведских круна

rssBookmark and Share

Градина 16.08.2019. Јужна Србија Инфо

Цариници су јуче око поднева, на прелазу Градина открили покушај илегалног преноса преко границе готово милион шведских круна, чија је противвредност око 93.000 евра.

На Градини јакна од милион шведских круна

Прекршај је откривен на излазу из земље, приликом детаљне контроле комбија немачких регистарских ознака, којим су из Шведске ка Истанбулу путовала петорица мушкараца либанског порекла. Четворица путника из комбија су држављани Шведске, док је возач показао дански пасош.

На уобичајено питање да ли имају нешто да пријаве, рекли су да сем личног пртљага и „нешто мало“ новца не носе ништа.

Цариник је, међутим, код једног путника, 46-годишњег шведског држављанина, у јакни коју је носио пребачену преко руке, пронашао 20 бунтова са новчаницама, у апоенима од по 500 шведских круна.

Како су се путници изјаснили да је новац који нису пријавили заједнички, враћено им је по 10.000 евра, док је остатак од око 460.000 шведских круна, што износи око 43.000 евра, задржан до окончања поступка пред надлежним судом.

Подсетимо, од почетка године на прелазу Градина, највећем и најфреквентнијем прелазу ка Бугарској, привремено задржано преко милион непријављених евра, док је током летње сезоне, када је промет путника већи него иначе, спречавање девизних прекршаја готово свакодневна појава.


#   Градина   царина   кријумчарење   девизе   шведске круне
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима