Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хапшења због изградње без грађевинске дозволе

rssBookmark and Share

Ниш 25.02.2015.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу поднели су кривичну пријаву, у редовном поступку, против две особе из Ниша, због сумње да су извршили крвично дело злоупотреба службеног положаја и против једне особе из Ниша, због сумње да је извршила кривично дело грађење без грађевинске дозволе.

Хапшења због изградње без грађевинске дозволе

Постоји основ сумње да је први осумњичени, у својству одговорног лица ЈП „Дирекција за изградњу Града Ниша", 06. августа 2012. године издао писану сагласност привредном друштву "СИБ Инвест" Д.О.О. Ниш да може изградити саобраћајни прикључак у улици Војводе Мишића у Нишу, иако ниједним планским документом није предвиђена могућност изградње  од стране ЈП "Завода за урбанизам" у Нишу. Осумњичени је  након завршетка грађевинских радова на изградњи приступног пута, на кружном току у Улици Војводе Мишића и у Булевару Немањића, 21. септембра 2012. године опозвао дату сагласност привредном друштву "СИБ Инвест" Д. О. О. Ниш.

Такође, сумња се да је други осумњичени, у својству одговорног лица "Нискоградња" Д.О.О.  Ниш, 18. септембра 2012. године, закључио уговор о грађењу са наручиоцем "СИБ Инвест" Д.О.О. Ниш, и на тај начин извршио изградњу прилазног пута, иако објекат није имао грађевинску дозволу.

Постоји основ сумње да је трећа осумњичена особа, у својству инспектора Управе за имовину и инспекцијске послове Града Ниша, утврдила да инвеститор „СИБ Инвест" Д.О.О. Ниш гради прикључак без грађевинске дозволе и да, у периоду од 24. септембра 2012. године до 21. јануара 2015. године, није поступала у складу са Законом о јавним путевима, на тај начин што није донела решење о постављању физичких препрека којима се онемогућава прикључење на државни пут.

Кривична пријава прослеђена је Основном јавном тужилаштву у Нишу.


#   Ниш   кривична пријава   грађевинска дозвола   Дирекција за изградњу    
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима