Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hapšenja zbog izgradnje bez građevinske dozvole

rssBookmark and Share

Niš 25.02.2015.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu podneli su krivičnu prijavu, u redovnom postupku, protiv dve osobe iz Niša, zbog sumnje da su izvršili krvično delo zloupotreba službenog položaja i protiv jedne osobe iz Niša, zbog sumnje da je izvršila krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

Hapšenja zbog izgradnje bez građevinske dozvole

Postoji osnov sumnje da je prvi osumnjičeni, u svojstvu odgovornog lica JP „Direkcija za izgradnju Grada Niša", 06. avgusta 2012. godine izdao pisanu saglasnost privrednom društvu "SIB Invest" D.O.O. Niš da može izgraditi saobraćajni priključak u ulici Vojvode Mišića u Nišu, iako nijednim planskim dokumentom nije predviđena mogućnost izgradnje  od strane JP "Zavoda za urbanizam" u Nišu. Osumnjičeni je  nakon završetka građevinskih radova na izgradnji pristupnog puta, na kružnom toku u Ulici Vojvode Mišića i u Bulevaru Nemanjića, 21. septembra 2012. godine opozvao datu saglasnost privrednom društvu "SIB Invest" D. O. O. Niš.

Takođe, sumnja se da je drugi osumnjičeni, u svojstvu odgovornog lica "Niskogradnja" D.O.O.  Niš, 18. septembra 2012. godine, zaključio ugovor o građenju sa naručiocem "SIB Invest" D.O.O. Niš, i na taj način izvršio izgradnju prilaznog puta, iako objekat nije imao građevinsku dozvolu.

Postoji osnov sumnje da je treća osumnjičena osoba, u svojstvu inspektora Uprave za imovinu i inspekcijske poslove Grada Niša, utvrdila da investitor „SIB Invest" D.O.O. Niš gradi priključak bez građevinske dozvole i da, u periodu od 24. septembra 2012. godine do 21. januara 2015. godine, nije postupala u skladu sa Zakonom o javnim putevima, na taj način što nije donela rešenje o postavljanju fizičkih prepreka kojima se onemogućava priključenje na državni put.

Krivična prijava prosleđena je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.


#   Niš   krivična prijava   građevinska dozvola   Direkcija za izgradnju    
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima