Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хапшења због злоупотреба у приватизацији

rssBookmark and Share

10.10.2011. Аutor : Lj.Ristić |

У наставку акције на сузбијању корупције и злоупотреба у поступцима приватизације припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Управе криминалистичке полиције и ПУ Сремска Митровица у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Сремској Митровици лишили су слободе :

Хапшења због злоупотреба у приватизацији

1. ДУШАНА ЧОЈЧИЋА (1962) из Војке, Стара Пазова, председника Управног одбора и Скупштине акционара привредног друштва "Центросрем текстил" АД Стара Пазова,
2. ЖИВАНА САРИЋА (1962) из Војке, Стара Пазова, власника и директора "Пионир петрол" ДОО Стара Пазова и члана Управног одбора "Центросрем текстил" АД Стара Пазова,
3. ЉИЉАНУ САРИЋ (1975) из Новог Сада, рођаку Живана Сарића,
4. СВЕТИСЛАВА ЗОРКИЋА (1943) из Старе Пазове, сталног судског вештака,
5. АДАМА ИЛИЋА (1967) из Београда, сталног судског вештака,

због постојања основа сумње да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе,саопштено је из МУП-а.

Осумњичени су у периоду од почетка марта до краја маја 2009. године, противправно отуђили пословни објекат - управну зграду привредног друштва "Центросрем текстил" АД Стара Пазова, чија је вредност 800.000 евра.

Живан Сарић је, као директор привредног друштва "Пионир петрол", извршио куповину наведеног пословног објекта, тако што је плаћање дела уговорене цене у износу од 300.000 евра платио компензацијом – уступањем земљишта на катастарској парцели у месту Војка, површине 2,40 хектара, чија је накнадно утврђена реална тржишна вредност око 45.000 евра. За остатак до пуног износа, од 500.000 евра, привредно друштво "Пионир петрол" из Старе Пазове, је подигло кредит код Ерсте банке и у залог ставило управну зграду привредног друштва "Центросрем текстил", која је била предмет куповине.

Одмах по уплати кредита, средства су пренета на рачун "Центросрем текстил" АД, а након тога исплаћена на текући рачун Љиљане Сарић, за куповину пољопривредног земљишта површине 1,07 хектара.

Судски вештаци Светислав Зоркић и Адам Илић су ово земљиште преценили и за исто донели налаз да вреди 500.000 евра, иако је његова реална тржишна вредност 15.000 евра.


#   злоупотреба   Стара Пазова
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима