Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hapšenja zbog zloupotreba u privatizaciji

rssBookmark and Share

10.10.2011. Autor : Lj.Ristić |

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije i zloupotreba u postupcima privatizacije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave kriminalističke policije i PU Sremska Mitrovica u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici lišili su slobode :

Hapšenja zbog zloupotreba u privatizaciji

1. DUŠANA ČOJČIĆA (1962) iz Vojke, Stara Pazova, predsednika Upravnog odbora i Skupštine akcionara privrednog društva "Centrosrem tekstil" AD Stara Pazova,
2. ŽIVANA SARIĆA (1962) iz Vojke, Stara Pazova, vlasnika i direktora "Pionir petrol" DOO Stara Pazova i člana Upravnog odbora "Centrosrem tekstil" AD Stara Pazova,
3. LjILjANU SARIĆ (1975) iz Novog Sada, rođaku Živana Sarića,
4. SVETISLAVA ZORKIĆA (1943) iz Stare Pazove, stalnog sudskog veštaka,
5. ADAMA ILIĆA (1967) iz Beograda, stalnog sudskog veštaka,

zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave,saopšteno je iz MUP-a.

Osumnjičeni su u periodu od početka marta do kraja maja 2009. godine, protivpravno otuđili poslovni objekat - upravnu zgradu privrednog društva "Centrosrem tekstil" AD Stara Pazova, čija je vrednost 800.000 evra.

Živan Sarić je, kao direktor privrednog društva "Pionir petrol", izvršio kupovinu navedenog poslovnog objekta, tako što je plaćanje dela ugovorene cene u iznosu od 300.000 evra platio kompenzacijom – ustupanjem zemljišta na katastarskoj parceli u mestu Vojka, površine 2,40 hektara, čija je naknadno utvrđena realna tržišna vrednost oko 45.000 evra. Za ostatak do punog iznosa, od 500.000 evra, privredno društvo "Pionir petrol" iz Stare Pazove, je podiglo kredit kod Erste banke i u zalog stavilo upravnu zgradu privrednog društva "Centrosrem tekstil", koja je bila predmet kupovine.

Odmah po uplati kredita, sredstva su preneta na račun "Centrosrem tekstil" AD, a nakon toga isplaćena na tekući račun Ljiljane Sarić, za kupovinu poljoprivrednog zemljišta površine 1,07 hektara.

Sudski veštaci Svetislav Zorkić i Adam Ilić su ovo zemljište precenili i za isto doneli nalaz da vredi 500.000 evra, iako je njegova realna tržišna vrednost 15.000 evra.


#   zloupotreba   Stara Pazova
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima