Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кријумчарили тестове за корону

rssBookmark and Share

Градина 16.10.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници се често сусрећу са питањем која роба се најчешће кријумчари, а одговор је увек исти: она за којом у датом тренутку постоји појачана потражња. У прилог томе да кријумчари прате друштвена кретања са искључивом намером да остваре профит, говори и до сада незабележен покушај шверца тестова за Ковид-19 који су цариници у сарадњи са полицијом осујетили 14. октобра 2020. године на граничном прелазу Градина.

Кријумчарили тестове за корону

Непријављени тестови за Ковид-19 откривени су када се за контролу на улазу у земљу пријавио аутобус црногорских регистарских ознака, који саобраћа на релацији Истанбул-Рожаје.

Возачи и путници су цариницима рекли да осим личног пртљага немају ништа за пријављивање, што није била истина.

Детаљним прегледом унутрашњости аутобуса, након што су га путници са личним пртљагом напустили, најпре су у мрежици наслона последњег реда седишта пронађене две кесице са 50 ампула непознатог раствора.

Као њихов власник пријавио се 59-годишњи возач аутобуса, држављанин Турске, који је објаснио да се ради о ампулама које су део сета за тестирање на корону.

Након тога је цариницима показао и две кутије са 50 кесица, које су биле у фрижидеру аутобуса, а које заједно са претходно пронађеним ампулама чине 50 комплетних сетова теста на вирус SARS-Cov-2, рекавши да je имао намеру, али је заборавио да их пријави.

Неколико сати раније је такође на улазу у земљу код путнице комбија који је био на путу из Буграске ка Немачкој пронађено преко 220 таблета клонарекс-клоназепам, што алтернатива за ривотрил и налази се на листи психоактивних супстанци.

Како 46-годишња бугарска држављанка у чијој су ручној торби пронађени спорни лекови није имала адекватну лекарску документацију, заједно са њима је предата у даљу надлежност полиције и тужилаштва.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   тест   ПСР тест
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима