Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Krijumčarili testove za koronu

rssBookmark and Share

Gradina 16.10.2020. Južna Srbija Info

Carinici se često susreću sa pitanjem koja roba se najčešće krijumčari, a odgovor je uvek isti: ona za kojom u datom trenutku postoji pojačana potražnja. U prilog tome da krijumčari prate društvena kretanja sa isključivom namerom da ostvare profit, govori i do sada nezabeležen pokušaj šverca testova za Kovid-19 koji su carinici u saradnji sa policijom osujetili 14. oktobra 2020. godine na graničnom prelazu Gradina.

Krijumčarili testove za koronu

Neprijavljeni testovi za Kovid-19 otkriveni su kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio autobus crnogorskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Istanbul-Rožaje.

Vozači i putnici su carinicima rekli da osim ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje, što nije bila istina.

Detaljnim pregledom unutrašnjosti autobusa, nakon što su ga putnici sa ličnim prtljagom napustili, najpre su u mrežici naslona poslednjeg reda sedišta pronađene dve kesice sa 50 ampula nepoznatog rastvora.

Kao njihov vlasnik prijavio se 59-godišnji vozač autobusa, državljanin Turske, koji je objasnio da se radi o ampulama koje su deo seta za testiranje na koronu.

Nakon toga je carinicima pokazao i dve kutije sa 50 kesica, koje su bile u frižideru autobusa, a koje zajedno sa prethodno pronađenim ampulama čine 50 kompletnih setova testa na virus SARS-Cov-2, rekavši da je imao nameru, ali je zaboravio da ih prijavi.

Nekoliko sati ranije je takođe na ulazu u zemlju kod putnice kombija koji je bio na putu iz Bugraske ka Nemačkoj pronađeno preko 220 tableta klonareks-klonazepam, što alternativa za rivotril i nalazi se na listi psihoaktivnih supstanci.

Kako 46-godišnja bugarska državljanka u čijoj su ručnoj torbi pronađeni sporni lekovi nije imala adekvatnu lekarsku dokumentaciju, zajedno sa njima je predata u dalju nadležnost policije i tužilaštva.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   test   PSR test
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima