Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлија: Заплењена вијагра

rssBookmark and Share

Куршумлија 10.09.2014. Танјуг

Цариници су данас на административном пункту Мердаре код Куршумлије спречили покушај кријумчарења готово 700 кутија познатих препарата за потенцију - ''камагра'' и ''вијагра'

Куршумлија: Заплењена вијагра

Цариници су данас на административном пункту Мердаре спречили покушај кријумчарења готово 700 кутија познатих препарата за потенцију - ''камагра'' и ''вијагра'', саопштила је Управа царина.

 

У јутарњим часовима на улазној страни пункта појавио се аутобус косовских регистарскких ознака који саобраћа на редовној линији Приштина - Дортмунд.

Приликом детаљне контроле путника и пртљага, цариници су у торбама 34-годишњег мушкарца албанске националности затекли 100 кутија оралног гела ''камагра'' и још 590 кутија таблета ''вијагра''.

У кутијама оралног гела ''камагра'' налази се по седам кесица препарата, док се у кутијама ''вијагре'' налазе по четири таблете, што значи да је откривено укупно 700 кесица и 2.360 таблета.

Лекови су пронађени у пртљагу поменутог путника, скривени међу личним стварима.

На питање цариника шта је намеравао да уради са робом, рекао је да откривени препарати нису његови, већ да је требало да их преда у Минхену, другој особи албанске националности.

Пронађени стимуланси се налазе у оригиналним паковањима, што значи да су највероватније купљени на КиМ са намером да се прокријумчаре на западно тржиште где су препарати ове врсте далеко скупљи.

Оквирна вредност робе је процењена на преко 4.500 евра, па ће против овог путника бити покренута и кривична пријава због недозвољене трговине. Он ће заједно са откривеним лековима бити предат у даљу надлежност правосудним органима.

Управа царина подсећа да случајеви кријумчарења препарата за потенцију нису реткост, те да је у јуну ове године на граничном прелазу Батровци откривен покушај кријумчарења преко 1.000 кесица оралног гела ''камагра'', готово 600 таблета ''камагра 100'' од 100 милиграма, као и 200 комада таблета ''супер камагра'' од 100 милиграма.

Тада су два српска држављанина покушала да у аутомобилу, који је изнутра био потпуно обложен стимулативним средствима, изађу из Србије и упуте се ка Немачкој, наведено је у саопштењу.


#   Куршумлија   Мердаре   Приштина   Управа царина   кривична пријава   заплена   вијагра
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима