Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Оптужен Вучко Манојловић: Тужилац тражи шест месеци затвора

rssBookmark and Share

30.04.2014. Телеграф

Основно јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужни предлог против Вучка Манојловића (69) због недозвољених полних радњи које је извршио над својом спремачицом Љ. М., 14. новембра прошле године.

Оптужен Вучко Манојловић: Тужилац тражи шест месеци затвора

Како се наводи у оптужном акту, Манојловић је у својој кући у Крушевачкој улици у Нишу, употребом силе и претње да ће напасти на живот и тело оштећене Љ. М. са којом не живи ни у брачној, ни у ванбрачној заједници, над њом извршио недозвољене полне радње.

Он је спремачицу најпре ошамарио а затим је ударио и песницом у лице и наредио јој да се свуче гола. Када је она то учинила, како се наводи у оптужном предлогу, гурнуо је на кревет, свукао се и легао на њу и својим полним органом додиривао њен, а у циљу задовољења сексуалног нагона, иако је био свестан забрањености предузимања ових радњи.

Манојловић је током истраге негирао да је спремачицу тукао. Признао је да је био вербално, али не и физички агресиван према њој, а то је приписао узимању лекова за смирење у комбинацији са алкохолом.

Против Манојловића је због овог дела била поднета кривична пријава за силовање. Међутим, на основу исказа оштећене и осталих доказа, утврђено је да до сексуалног односа није дошло па је дело преквалификовано у недозвољене полне радње. Тужилац је у оптужном предлогу затражио да се Манојловићу за ово дело изрекне казна затвора од шест месеци.

Најпознатији српски осуђеник, који је иза решетака провео скоро четрдесет година због убиства лесковачког тужиоца Драгомира Крстића, пуштен је на слободу фебруара прошле године указом о помиловању председника Србије Томислава Николића.


#   Вучко Манојловић   оптужница   кривична пријава   Основно јавно тужилаштво
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима