Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Optužen Vučko Manojlović: Tužilac traži šest meseci zatvora

rssBookmark and Share

30.04.2014. Telegraf

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužni predlog protiv Vučka Manojlovića (69) zbog nedozvoljenih polnih radnji koje je izvršio nad svojom spremačicom Lj. M., 14. novembra prošle godine.

Optužen Vučko Manojlović: Tužilac traži šest meseci zatvora

Kako se navodi u optužnom aktu, Manojlović je u svojoj kući u Kruševačkoj ulici u Nišu, upotrebom sile i pretnje da će napasti na život i telo oštećene Lj. M. sa kojom ne živi ni u bračnoj, ni u vanbračnoj zajednici, nad njom izvršio nedozvoljene polne radnje.

On je spremačicu najpre ošamario a zatim je udario i pesnicom u lice i naredio joj da se svuče gola. Kada je ona to učinila, kako se navodi u optužnom predlogu, gurnuo je na krevet, svukao se i legao na nju i svojim polnim organom dodirivao njen, a u cilju zadovoljenja seksualnog nagona, iako je bio svestan zabranjenosti preduzimanja ovih radnji.

Manojlović je tokom istrage negirao da je spremačicu tukao. Priznao je da je bio verbalno, ali ne i fizički agresivan prema njoj, a to je pripisao uzimanju lekova za smirenje u kombinaciji sa alkoholom.

Protiv Manojlovića je zbog ovog dela bila podneta krivična prijava za silovanje. Međutim, na osnovu iskaza oštećene i ostalih dokaza, utvrđeno je da do seksualnog odnosa nije došlo pa je delo prekvalifikovano u nedozvoljene polne radnje. Tužilac je u optužnom predlogu zatražio da se Manojloviću za ovo delo izrekne kazna zatvora od šest meseci.

Najpoznatiji srpski osuđenik, koji je iza rešetaka proveo skoro četrdeset godina zbog ubistva leskovačkog tužioca Dragomira Krstića, pušten je na slobodu februara prošle godine ukazom o pomilovanju predsednika Srbije Tomislava Nikolića.


#   Vučko Manojlović   optužnica   krivična prijava   Osnovno javno tužilaštvo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima