Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дан жалости у Владичином Хану: Преминуо четворогодишњи дечак, прогутaо предмет у вртићу

rssBookmark and Share

Владичин Хан 28.12.2022. РТС, Јужна Србија Инфо, Медији

Дечак из Владичиног Хана, 2018. годиште, у поподневним сатимау уторак је примљен у УКЦ Ниш у веома тешком општем стању са знацима тешког оштећења мождане функције. Упркос свим предузетим мерама више медицинских тимова УКЦ-а, дечак је ноћас преминуо, извештава РТС.

У Основном јавном тужилаштву у Владичином Хану потврђено је да је дечак прогутао предмет у вртићу "Чаролија" у том граду. Министарство просвете саопштило је да је просветна инспекција на терену, укључени су и полиција и тужилаштво, а истрага ће утврдити околности смрти дечака.

У УКЦ-у је извађен страни предмет из дисајних путева, али то нажалост није променило стање пацијента.

Упркос свим предузетим мерама више медицинских тимова УКЦ-а, дечак је преминуо.

РТС-у је потврђено у Основном јавном тужилаштву у Владичином Хану да је дечак прогутао предмет у вртићу "Чаролија" у том граду. Указана му је помоћ прво у том месту, па у Сурдулици, па је превезен у Ниш.

Поједини медији извештавају даје дете прогутало жир са новогодишње јелке.

Наложена је обдукција.

Министарство просвете саопштило је да са великим жаљењем и тугом обавештавају да је дечак старости четири године и три месеца из ПУ "Пчелица" из Владичиног Хана, преминуо.

У саопштењу се истиче да је просветна инспекција на терену, укључени су и полиција и тужилаштво, а истрага ће утврдити околности овог догађаја.

Министар просвете Бранко Ружић, у своје лично име и у име запослених у Министарству изражава велико жаљење и упућује саучешће породици због смрти дечака, наводи се у саопштењу Министарства просвете.

Поводом трагичне смрти четворогодишњег дечака, четвртак и петак, 29. и 30. децембар, проглашени су за дане жалости у Владичином Хану. 


#   Владичин Хан   смрт   вртићи   Бранко Ружић   дечак   Универзитетски клинички центар ниш   Вртић Чаролија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима