Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dan žalosti u Vladičinom Hanu: Preminuo četvorogodišnji dečak, progutao predmet u vrtiću

rssBookmark and Share

Vladičin Han 28.12.2022. RTS, Južna Srbija Info, Mediji

Dečak iz Vladičinog Hana, 2018. godište, u popodnevnim satimau utorak je primljen u UKC Niš u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova UKC-a, dečak je noćas preminuo, izveštava RTS.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu potvrđeno je da je dečak progutao predmet u vrtiću "Čarolija" u tom gradu. Ministarstvo prosvete saopštilo je da je prosvetna inspekcija na terenu, uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti smrti dečaka.

U UKC-u je izvađen strani predmet iz disajnih puteva, ali to nažalost nije promenilo stanje pacijenta.

Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova UKC-a, dečak je preminuo.

RTS-u je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu da je dečak progutao predmet u vrtiću "Čarolija" u tom gradu. Ukazana mu je pomoć prvo u tom mestu, pa u Surdulici, pa je prevezen u Niš.

Pojedini mediji izveštavaju daje dete progutalo žir sa novogodišnje jelke.

Naložena je obdukcija.

Ministarstvo prosvete saopštilo je da sa velikim žaljenjem i tugom obaveštavaju da je dečak starosti četiri godine i tri meseca iz PU "Pčelica" iz Vladičinog Hana, preminuo.

U saopštenju se ističe da je prosvetna inspekcija na terenu, uključeni su i policija i tužilaštvo, a istraga će utvrditi okolnosti ovog događaja.

Ministar prosvete Branko Ružić, u svoje lično ime i u ime zaposlenih u Ministarstvu izražava veliko žaljenje i upućuje saučešće porodici zbog smrti dečaka, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Povodom tragične smrti četvorogodišnjeg dečaka, četvrtak i petak, 29. i 30. decembar, proglašeni su za dane žalosti u Vladičinom Hanu. 


#   Vladičin Han   smrt   vrtići   Branko Ružić   dečak   Univerzitetski klinički centar niš   Vrtić Čarolija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima