Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Судар аутобуса и два путничка возила у Грделичкој клисури, 22 особе повређене

rssBookmark and Share

Грделичка клисура 01.08.2018. РТС, Јужна Србија Инфо

До несреће је дошло јуче када се "ауди" немачких регистарских ознака приликом претицања "шкоде" београдских таблица сударио са аутобусом који је ишао из супротног смера.

Фото: М.П. РТС
Фото: М.П. РТС

"Ауди" се након судара одбио од аутобуса и ударио у "шкоду", а аутобус је слетео са пута и упао у канал.

Лекари Ургентног центра лесковачке Опште болнице пуна три сата збрињавали су повређене у саобраћајној несрећи у Грделичкој клисури.

Примљена су 22 пацијента. Троје пацијената са тежим повредама задржани су на одељењима хирургије и ортопедије лесковачке Опште болнице.

"Један пацијент је примљен на одељење ортопедије са повредом кичме. На хирургију је примљен пацијент који је имао вишеструке преломе ребара и пацијенткиња која је имала тежу повреду главе. Сви су они ван животне опасности. Сва деца и остали путници су имали лакше повреде у смислу нагњечења, огуљотина, ране које су ушивене, обрађене", наводи др Томислав Грујески из Ургентног центра.

Међу повређенима највише је деце, чланова културно-уметничког друштва из Шида који су се враћали са наступа у Македонији.

У аутобус у којем је од 33 путника било двадесеторо деце ударио је у кривини "ауди" страних регистарских ознака који је претицао друго путничко возило. Од силине удара аутобус се преврнуо, али на срећу сви су добро прошли.

"Били смо у Битољу, ми смо фолклорно друштво, хрватско друштво из Шида. Ми идемо са децом", каже Хермина Урам.

Стева Јашћур каже да су једна или две особе мало теже повређене, али да није ништа критично.

"Не знам, не може се објаснити, само се чуо ударац, како се преврће, најстрашнији је био плач деце", додао је Јашћур.

Испред лесковачке Опште болнице све је спремно за пут ка Шиду.

"Враћају се назад, сад је све организовано, аутобусом се враћају за Шид. Наравно не смемо да пустимо то тек тако, организован је санитет који ће пратити аутобус са лекаром и сестром да би стигли живи и здрави до својих одредишта", истиче др Александар Станковић, заменик директора Опште болнице Лесковац.

Неколико сати у близини Предејана саобраћај на траси Коридора 10 био је наизменичан, а колоне у оба правца километарске. Ова несрећа нажалост велико је упозорење возачима да је кроз Грделичку клисуру неопходно стрпљење и поштовање саобраћајне сигнализације.


#   аутобус   саобраћај   саобраћајна незгода   Грделичка клисура   Грделица   Александар Станковић   Општа болница Лесковац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима