Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У априлу осам ухапшених због кријумчарења људи

rssBookmark and Share

18.04.2011. Извор: Танјуг

Држављани улазили углавном из Македоније

Српска полиција је у априлу, у пет одвојених случаја, ухапсила осам особа због сумње да су извршили кривична дела кријумчарења људи, најчешће Палестинаца, Пакистанаца, Египћана, Авганистанца, као и грађана Либије и Туниса.

У априлу осам ухапшених због кријумчарења људи

БЕОГРАД -Страни држављани су у Србију илегално улазили претежно из Македоније, на подручју рада врањске полиције, одакле су, углавном такси возилима, покушавали да се пребаце до Суботице.

Истражни судија Основног суда у Врању одредио је притвор до 30 дана Бекиму Р. (38) из села Букаревац због сумње да је таксијем превозио четири држављанина Пакистана, који су илегално прешли државну границу између Македоније и Србије, саопштила је данас врањска полиција.

Врањска полиција је крајем протекле седмице саопштила да је ухапсила Арсена Б. (41) из Суботице и држављанина Палестине Насера А.С. (28), којима је истражни судија Основног суда у Врању одредио притвор до 30 дана.

 

Полиција сумња да се Насер А.С. договорио с Арсеном Б. да такси возилом од Прешева до Суботице превезе њега и три држављанина Палестине и Египта.

"На овај начин они су државну границу између Македоније и Србије прешли недозвољено, а њихов даљи пут је спречила полиција", наводи Полицијска управа у Врању.

Врањска полиција је почетком седмице привела истражном судији Основног суда Ђорђа Г. (43) и Ромеа Г. (50) из Новог Сада због истих кривичних дела, а истражни судија опдредио им је притвор до 30 дана.

Сумња се да се један Авганистанац, 8. априла ове године, договорио са осумњиченима да превезу својим возилима већи број држављана Авганистана, од Прешева до Суботице.

Они су границу између Македоније и Србије прешли на недозвољен начин и дошли на територију Србије, а њихов даљи пут спречила је полиција.

 

Нишка полиција је, такође, открила четворицу Либијаца који су илегално боравили у Србији и привела Срећка С. (34) из села Радинац код Смедерева, због сумње да је извршио кривично дело кријумчарење људи.

Возило којим је управљао Срећко С. заустављено је 5. априла пре поноћи на наплатној рампи аутопута код Дољевца и у њему су били држављани Либије без путних исправа и било кавих других докумената.

Истражни судија Основног суда у Нишу осумњиченом Срећку С. одредио је притвор до 30 дана, а у полицији нису навели где и како су држављани из Либије прешли границу и ушли у Србију.

Истражни судија Основног суда у Врању одредио је, почетком априла, притвор до 30 дана Жељку П. (42) из Сремске Каменице и Мирославу Г. (33) из Новог Сада, због сумње да су се бавили кријумчарењем људи. Сумња се да су они 29. марта у селу Алиђерце, општина Прешево, са једним држављанином Авганистана договорили превоз својим таксијем три држављанина Авганистана, једног држављанина Либије и једног Туниса, који су на недозвољен начин прешли државну границу између Македоније и Србије.

Требало је да их превезу до Новог Сада, али их је у томе спречила полиција, саопштила је почетком априла Полицијска управа у Врању.

 

* Према полицијским подацима, углавном се ради о особама које преко Србије желе да се домогну држава Европске уније.

* За разлику од оних који су организовали кријумчарење људи, страни држављани су кажњени по десетак дана затвора, али и уз изрицање заштитне мере удаљења са територије Србије и до 18 месеци.

 


#   полиција   Полицијска управа   истражни судија   страни држављани   кријумчарење људи   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима