Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U aprilu osam uhapšenih zbog krijumčarenja ljudi

rssBookmark and Share

18.04.2011. Izvor: Tanjug

Državljani ulazili uglavnom iz Makedonije

Srpska policija je u aprilu, u pet odvojenih slučaja, uhapsila osam osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela krijumčarenja ljudi, najčešće Palestinaca, Pakistanaca, Egipćana, Avganistanca, kao i građana Libije i Tunisa.

U aprilu osam uhapšenih zbog krijumčarenja ljudi

BEOGRAD -Strani državljani su u Srbiju ilegalno ulazili pretežno iz Makedonije, na području rada vranjske policije, odakle su, uglavnom taksi vozilima, pokušavali da se prebace do Subotice.

Istražni sudija Osnovnog suda u Vranju odredio je pritvor do 30 dana Bekimu R. (38) iz sela Bukarevac zbog sumnje da je taksijem prevozio četiri državljanina Pakistana, koji su ilegalno prešli državnu granicu između Makedonije i Srbije, saopštila je danas vranjska policija.

Vranjska policija je krajem protekle sedmice saopštila da je uhapsila Arsena B. (41) iz Subotice i državljanina Palestine Nasera A.S. (28), kojima je istražni sudija Osnovnog suda u Vranju odredio pritvor do 30 dana.

 

Policija sumnja da se Naser A.S. dogovorio s Arsenom B. da taksi vozilom od Preševa do Subotice preveze njega i tri državljanina Palestine i Egipta.

"Na ovaj način oni su državnu granicu između Makedonije i Srbije prešli nedozvoljeno, a njihov dalji put je sprečila policija", navodi Policijska uprava u Vranju.

Vranjska policija je početkom sedmice privela istražnom sudiji Osnovnog suda Đorđa G. (43) i Romea G. (50) iz Novog Sada zbog istih krivičnih dela, a istražni sudija opdredio im je pritvor do 30 dana.

Sumnja se da se jedan Avganistanac, 8. aprila ove godine, dogovorio sa osumnjičenima da prevezu svojim vozilima veći broj državljana Avganistana, od Preševa do Subotice.

Oni su granicu između Makedonije i Srbije prešli na nedozvoljen način i došli na teritoriju Srbije, a njihov dalji put sprečila je policija.

 

Niška policija je, takođe, otkrila četvoricu Libijaca koji su ilegalno boravili u Srbiji i privela Srećka S. (34) iz sela Radinac kod Smedereva, zbog sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje ljudi.

Vozilo kojim je upravljao Srećko S. zaustavljeno je 5. aprila pre ponoći na naplatnoj rampi autoputa kod Doljevca i u njemu su bili državljani Libije bez putnih isprava i bilo kavih drugih dokumenata.

Istražni sudija Osnovnog suda u Nišu osumnjičenom Srećku S. odredio je pritvor do 30 dana, a u policiji nisu naveli gde i kako su državljani iz Libije prešli granicu i ušli u Srbiju.

Istražni sudija Osnovnog suda u Vranju odredio je, početkom aprila, pritvor do 30 dana Željku P. (42) iz Sremske Kamenice i Miroslavu G. (33) iz Novog Sada, zbog sumnje da su se bavili krijumčarenjem ljudi. Sumnja se da su oni 29. marta u selu Aliđerce, opština Preševo, sa jednim državljaninom Avganistana dogovorili prevoz svojim taksijem tri državljanina Avganistana, jednog državljanina Libije i jednog Tunisa, koji su na nedozvoljen način prešli državnu granicu između Makedonije i Srbije.

Trebalo je da ih prevezu do Novog Sada, ali ih je u tome sprečila policija, saopštila je početkom aprila Policijska uprava u Vranju.

 

* Prema policijskim podacima, uglavnom se radi o osobama koje preko Srbije žele da se domognu država Evropske unije.

* Za razliku od onih koji su organizovali krijumčarenje ljudi, strani državljani su kažnjeni po desetak dana zatvora, ali i uz izricanje zaštitne mere udaljenja sa teritorije Srbije i do 18 meseci.

 


#   policija   Policijska uprava   istražni sudija   strani državljani   krijumčarenje ljudi   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima