Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У току потрага за женом код места Долац

rssBookmark and Share

Београд 23.07.2015. Ало, Танјг

Горска служба спасавања (ГСС) Србије саопштила је данас да је у току претрага терена за женом К. Ј. (72) код места Долац у општини Бела Паланка.

У току потрага за женом код места Долац

Како је наведено, жена је нестала у уторак, 21. јула, и од тада јој се губи сваки траг, а спасиоцима ГСС Србије јуче је упућен позив након чега су екипе из Београда кренуле у претрагу. Спасиоци Горске службе спасавања из станице Београд и Бољевац, заједно са члановима породице од јутарњих сати интензивно претражују терен.

ГСС Србије је добровољна организација чији је основни циљ помоћ и спасавање у неприступачним планинским и урбаним условима.

Како је наведено, ГС С Србије су 1952. године основали искусни алпинисти, док данас Горску службу спасавања сачињава око 250 активних спасилаца, од којих су многи искусни планинари, високогорци, алпинисти, спортски пењачи, спелеолози, рониоци, скијаши и параглајдеристи.

Законом о ванредним ситуацијама, Горска служба спасавања Србије је уврштена у чиниоце заштите и спасавања у Србији и дефинисана као стратешки партнер Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије за изводјење спасавања на неприступачним теренима.

Начелник Горске службе спасавања Србије је члан Републичког штаба за ванредне ситуације.


#   Београд   Бела Паланка   потрага   нестанак   жена   штаб за ванредне ситуације   горска служба   Долац  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима