Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

''Убићу ти сина ако не платиш 24.000 евра''

rssBookmark and Share

01.06.2014. Курир

Нишлија Милан К. (34) ухапшен је јер је од рођаке Д. В. покушао да изнуди 24.000 евра! Он је од ње најпре на превару узео 2.000 швајцарских франака и 9.700 евра, али је наставио да је малтретира захтевајући још пара!

''Убићу ти сина ако не платиш 24.000 евра''

Куповала ауто

- Милан је 2011. обећао рођаци да ће јој помоћи у куповини возила за сина и узео јој 2.000 швајцарских франака, али ауто није купио нити је паре вратио. Затим јој је понудио помоћ у решавању дуга од 8.250 евра, који је њен муж имао према једном зеленашу. Од ње је узео 9.700 евра рекавши јој да ће то покрити и главницу, и камату, и његове трошкове. Након што је узео тај новац, наставио је да тражи још. Говорио јој да живот њеног сина зависи од тога да ли ће га исплатити, да ће младићу поломити кости и да ће га састављати на неурохирургији - рекао је извор Курира.

Страхујући да ће јој убити сина, Д. В. је осумњиченом у неколико наврата дала укупно 300 евра.
- Њему то није било довољно и тражио је још 4.000 евра, појачавајући притисак на несрећну жену. Изнервиран овом ситуацијом, њен син је од осумњиченог тражио да му врати 2.000 евра које је узео за возило. Милан К. је на његов захтев реаговао тако што је од младића тражио да му плати 10.000 евра због „смелости да му тражи паре“ - кажу наши саговорници из истраге.

Пријавила полицији

Д. В. је изнуду најзад пријавила полицији, која јој је дала обележене новчанице.
- Жена је паре предала М. К., који је убрзо ухапшен. Обележене новчанице нађене су сакривене у седишту његовог аутомобила - рекао је извор.


#   претње   изнуда   новац   уцена  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима