Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен градски већник, 27-годишњи Бранислав Качар

rssBookmark and Share

13.12.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Како су потврдили у ПУ Ниш, полиција је ухапсила члана Градског већа задуженог за спорт и омладину Бранислава Качара (27) из Ниша, због сумње да је починио кривично дело "трговина утицајем".

Фото: Бранислав Качар ФБ-Инстаграм
Фото: Бранислав Качар ФБ-Инстаграм

За Качара (СНС) се сумња да је умешан у малверзације у вези са исплатом новца из градског буџета намењеног спортским клубовима.

Њему је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведен надлежном тужиоцу у Нишу.

Сумња се да је Качар септембра месеца употребио свој "утицај" на једног службеника градске управе, да један милион динара намењених подстицају развоја спорта у "једном нишком Омладинском кошаркашком клубу исплати преко реда", што је службеник и учинио. 

Сумња се да је после упате, одговорно лице омладинског кошаркашког клуба, уговором о позајмици, 890.000,00 динара пренело на један рукометни клуб из Ниша, иако је тај рукометни клуб у непрекидној блокади рачуна још од краја 2014. године.

Качару се приписију и нека друга кривична дела, као што је намештање тендера за запослење портира, чистача и обезбеђења у градској управи.

Познаваоцима друштвених прилика у Нишу, увек је био "сумњив" брз напредак овог младог човека из породице интерно избеглих, за кога се вежу и многе друге чаршијске незваничне приче, као што је његова "страст према лепом животу и хедонизму".


#   спорт   хапшење   злоупотреба службеног положаја   ПУ Ниш   управа за омладину   Бранислав Качар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима