Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Укинут притвор нишким функционерима

rssBookmark and Share

24.05.2014. Танјуг

Судија за претходни поступак Вишег суда у Нишу укинуо је притвор четворици градских функционера, рекла је портпарол суда Тамара Савић Цветановић

Укинут притвор нишким функционерима

Како је навела, притвор је укинут директору Дирекције за изградњу града Браниславу Ј, извршном директору те дирекције Браниславу Ј, помоћнику директора за правне послове Дирекције Драгану К. и начелнику Управе за комуналне делатности и ранијем директору Дирекције Миодрагу Б.

Тужилаштво има право жалбе, али она не одлаже извршење решења о укидању притвора, напоменула је она и додала да је приликом преиспитивања одлуке о притвору судија за претходни поступак нашао да не постоје више разлози за његово трајање.

Они су приведени 26. марта због сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја саизвршилаштвом и да су на тај начин оштетили буџет Града Ниша за 13,4 милиона динара, саопштено је из полиције приликом привођења.

Месец дана касније њима је продужен притвор, а том приликом притвор је укинут ранијем заменику директора Градске топлане Милану О. који се налазио у притвору и који се сумњичи за исто кривично дело у саизвршилаштву.

Притвор је раније укинут и двојици власника приватних предузећа који се сумњиче за исто дело као и поменути градски функционери.

Међу осумњиченима за исто дело је и ранија директорка Градске топлане Горица М. за коју тужилац није предложио притвор после привођења ове групе функционера и приватних власника.


#   притвор   Тамара Савић Цветановић   корупција     кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима