Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И даље око 8.000 потрошача у Србији без струје, а у Нишу ни грејања

Bookmark and Share

23.10.2014. ТАНЈУГ-Јужна Србија Инфо

И поред обећања из ''Топлане'' у Нишу већина станова у центру и даље без грејања, а ситуација у другим деловима Србије без велике промене.

И даље око 8.000 потрошача у Србији  без струје, а у Нишу ни грејања

У Краљеву екипе привредног друштва „Електросрбија“ успеле су, за мање од 24 сата, да поправе кварове изазване невременом и снажним ударима ветра, саопштено је из Електорпривреде Србије.

Без електричне енергије око 19 часова било је око 8.000 грађана, што је мање од један одсто од укупног броја купаца на подручју ''Електросрбије“ и то се сматра редовним погонским стањем, наведено је у саопштењу.

Монтерске екипе радиле су без престанка цео дан како би грађани што пре добили електричну енергију.

Кризни штаб је у приправности, а монтерске екипе су још на терену и отклањају преостале кварове.

Главни разлог прекида напајања струјом био је влажан снег који је током ноћи прекрио дрвеће, које се потом ломило и падало на далеководе ван дистрибутивног коридора.

Снег који је синоћ падао и снажни удари ветра довели су до проблема у снабдевању електричном енергијом на подручју привредног друштва „Електросрбија“, а без електричне енергије јутрос око девет часова било је око 46.000 купаца на подручју Пријепоља, Рашке, Нове Вароши, Чачка, Гуче, Сјенице, Ивањице…

Снег и ниске температуре на Косову

Путеви на територији општине Грачаница, која је јутрос осванула под првим овогодишњим снегом, проходни су, али се саобраћај одвија отежано, па се возачима на централном Косову препоручује да вожњу прилагоде условима на путу.

Директор Одељења јавних служби у општини Грачаница Зоран Даниловић изјавио је да снег није изненадио екипе овог општинског одељења и да су спремни да реагују уколико се укаже потреба.

„Општина Грачаница поседује довољне количине ризле, али за сада нема потребе за интервенцијом на терену. Оно што нам недостаје су одређене количине соли, али ћемо и тај проблем убрзо решити,” изјавио је Даниловић, а преноси Радио КИМ.

Даниловић је поручио да становништво у Грачаници нема разлога за бригу због првог овогодишњег снега.


#   струја   саобраћај   Србија   невреме   24 сата   кризни штаб
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима