Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Касарне на продају

rssBookmark and Share

Пирот 03.06.2014. Дневник

Републичка дирекција за имовину објавила је појединачну продају 26 касарни и складишта који нису неопходни за делатност Војске Србије.
Почетна продајна цена свих понуђених објеката је нешто мања од 23 милиона евра.

Касарне на продају

Рок за подношење писаних понуда је 15 дана, а критеријум за избор је висина понуђеног износа, објављено је на сајту Дирекције.

На продају су понуђени војни комплекс – касарна „Танаско Рајић” у Чачку, војни комплекс „Александрови салаши” у Суботица, војни комплекс „Ул. Николе Тесле бр. 37” у Србобрану, војни комплекс – складиште „Поток Месић – Белоцрквански пут“ у Вршцу, војни комплекс „Суповски мост” у Алексинцу, војни комплекс „Липница“ у Чачку, војни комплекс „Провалија – РРФД. Каменица“ у Новом Саду.

Такође се продају и војни комплекс – складиште УБС „Стари Дубочаш“ у Иригу, војни комплекс „Ул. Јована Поповића бб” Клуб Војске Србије у Белој Цркви, војни комплекс „Ћириковац”, складиште у Пожаревцу, војни комплекс – складиште „НХ Славко Мунћан Сава“ касарна у Белој Цркви, војни комплекс – складиште „Нишавска долина” у Пироту, војни комплекс „КП 663/1, 663/2 и 665, КО Јагодина“ у Јагодини, војни комплекс – складиште „Кулиновци” у Чачку.

Уз то се нуде и војни комплекс – складиште „Доње ластавичко поље“ у Књажевцу, војни комплекс „Пољци”, објекат УПТ у Краљеву, војни комплекс „Буковац“ у Новом Саду, војни комплекс „Милутиновац-3” код Кладова, војни комплекс „Нова Пазова“ код Нове Пазове, војни комплекс „Кучајна” – складиште у Кучеву, војни комплекс „Клуб Војске“ у Неготину, војни комплекс – касарна „Дубочаш” у Иригу, војни комплекс „Ул. Стрелиште бб“ у Кикинди, војни комплекс „Власина јужни део“, касарна у Сурдулици и војни комплекс – складиште „Поточање“ у Ужицу.

Предметне непокретности отуђују се као јединствене целине, у виђеном стању, без права купца на накнадне рекламације. Коначна купопродајна цена непокретности биће утврђена након спроведеног поступка прикупљања писмених понуда.

 

Остале и НАТО бомбе

У огласу се наводи и да се за војне комплексе Буковац у Новом Саду и Нова Пазова претпоставља да су током НАТО бомбардовања загађени неексплодираним убојним средствима, да нису испитани и нису очишћени од неексплодираних убојних средстава и трошкови испитивања и чишћења падају на терет купаца.

 

Коментара: 1


#   Пирот   Алексинац   касарна   Сурдулица   војска   Ана Поповић
@


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  goran, 05.06.2014.:
  Nazalost jos jedna pljacka gradajana od strane drzave , u ovom primeru gradjana Cacka. U Cacku postoje 2 stare kasarne iz 1900 i 1928. godine, i za obadve tadasnja lokalna samouprava, opstina cacanska, je poklonila vojsci zemljiste za gradjnu kasarni. Sada dolazimo u situaciju da ta ista vojska prodaje Cacanima ili nekom tajkunu ono sto je grad pokloni.

  Postoje sacuvana dokumenta u vezi ove price koja je data i sadasnjim lokalnim celnicima u Cacku, ali oni nisu reagovali. Nazalost, drzava koja je nastala na pljacki od 1945. godine isti posao nastavlja i danas pljacakjuci sopstvene gradjane. takva drzava nezasluzuje ni da postoji.
  Ali krivi su i gradjani Cacka koji cute dok im drzava krade njeno.
  Svi sistemi kroz koji prosao ovaj narod u 20 veku, od kraljevine Srbije, krtaljevine SHS i Jugoslavije, FNRJ, SFRJ, SRJ, SiCG i danas R. Srbiji svi su dicili svojom kako su je zvali narodnom vojskom. Da li jo danas narodna vojska, koja potkrada sopstveni narod. Cacani su vam besplatno poklonili zemljiste a Vi sada hocete to isto yemljiste da prodate Cacanima ili nekom drugom. Sramota!


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима