Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Краљевски пар посетио Ниш

rssBookmark and Share

13.09.2011. Аutor : Stefan Radović

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина посетили су данас Ниш и срели се са градоначелником Милошем Симоновићем, а затим су отворили обданиште у Матејевцу, и деци поделили играчке и образовни материјал.

Краљевски пар посетио Ниш

Њихова Краљевска Височанства је у градској кући дочекао градоначелник Милош Симоновић, а сусрету су присуствовале др Елена Лејкок, велика пријатељица Њихових Краљевских Височанства и дугогодишња добротворка нашег народа и др Јулија Палмер, такође уважена гошћа из Велике Британије.

После састанка у Скупштини града, Њихова Краљевска Височанства, градоначелник Симоновић, др Елена Лејкок и др Јулија Палмер, присуствовали су отварању обданишта у Матејевцу. Церемонији је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Јован.

На церемонији отварања присутнима су се обратили Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, Милош Симоновић, градоначелник Ниша,  Славиша Динић, председник општине Матејевац, др Лејкок и  Зоран Јонић, директор обданишта.

Престолонаследник Александар је обраћајући се присутној деци и њиховим родитељима нагласио је:

-Драга децо, вама се данас отвара ово дивно обданиште, и ја вам желим да га са радошћу користите много година. Желео бих да захвалим Његовом Преосвештенству Владики Јовану и г-дину Симоновићу на њиховој подршци, као и нашој драгој пријатељици др Лејкок која већ дуги низ година помаже нашем народу у Нишком округу као и широм Србије.

Обраћајући се присутнима, Принцеза Катарина је истакла је:

-Желела бих да се захвалим нашој драгој пријатељици др Лејкок, која је најзаслужнија што отварамо данас ову установу. Др Лејкок је дугогодишњи пријатељ и велики добротвор нашег народа и наше државе, а посебно деце. Драга децо, будите уверени да вас мој супруг Престолонаследник Александар и ја увек носимо у својим срцима.

После церемоније отварања, Краљевски Пар и њихови пријатељи су посетили Болницу за онкологију и плућне болести у Кнез селу, где су их дочекали проф. др Ранчић, директор клинике, и проф. др Борис Каменов, директор Клиничког центра Ниш, као и многобројни пацијенти који су их срдачно поздравили.


#   Милош Симоновић   председник општине   Зоран Јонић   Славиша Динић   Принцеза Катарина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима