Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлија: Бојкот и вербални напад на пописиваче

rssBookmark and Share

Куршумлија 03.10.2011. Аutor : S.R. |

Неколико десетина Куршумличана српске националности бојкотовало је попис становништва, а неки грађани су вербално напали и извређали пописиваче, казала је за ''Јужну Србију'' Миријана Ракић заменица председника општинске пописивачке комисије.

Куршумлија: Бојкот и вербални напад на пописиваче

Миријана Ракић заменица председника општинске пописивачке комисије у Куршумлији изјавила је данас за ''Јужну Србију'' да је од суботе 1. октобра од када је попис становништва, домаћинстава и станова у Србији почео, па до данас на подручју општине Куршумлија неколико десетина грађана српске националности бојкотовало попис. Ракићка је такође казала да су поједни мештани вербално напали и вређали пописиваче.

Она очекује да ће ово остати изоловани инциденти и да полиција неће морати да штити пописиваче.

-О свим грађанима који су бојкотовали попис пописивач је обавестио инструктора и пописну комисију, а ако ни то не уроди плодом изриче се казна од 20.000 до 50.000 динара, казала је Ракићка додајући да је пописивачима у Куршумлији изутено тешко јер како истиче 80 посто њих врши попис у сеоским срединама која су удаљена од Куршумлије чак 50 километара, где аутобуса нема, а пописивачи немају аутомобиле па тако морају да пешаче и уз све то се сусрећу са оваким ситуацијама.

Пописивачи који попис раде у селима уз административну линију са Косметом не крију да имају ''страха'', због, како кажу, ситуације на Косову и Метохији.

 


#   Куршумлија   полиција   попис
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима