Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлија даје изворску воду Јапану

rssBookmark and Share

Куршумлија 31.03.2011. Извор: Јужне вести

Председница општине Куршумлија Весна Јаковљевић упутила је писмо јапанској амбасади у Београду у коме ова локална самоуправа народу Јапана нуди донацију воде у неограниченим количинама и без икакве накнаде са бушотине у близини Пролом Бање која спада у ред најквалитетнијих вода у Србији.

Куршумлија даје изворску воду Јапану

КУРШУМЛИЈА -- Наша сиромашна општина не може народу Јапана да помогне у новцу, па смо зато донели одлуку да упутимо понуду амбасади Јапана у Београду у којој нудимо веома квалитетну пијаћу воду која би се доставила народу Јапана који је угрожен након катастрофалног земљотреса који је погодио нама пријатељску земљу. Ради се о изврсној води коју на располагање народу Јапана стављамо у неограниченим количинама у неодређено време. Ово је гест којим желимо да захвалимо Јапану на бројним донацијама које стигле у нашу општину током протеклих година – изјавила је Весна Јаковљевић.

Вода која је понуђена народу Јапана од стране локалне самоуправе у Куршумлији лоцирана је у близини Пролом Бање. Ради се о буштини воде која је идентична по саставу као и чувена Пролом Вода.

То је налазиште које има капацитет од 2 литара воде у секунди. Локална самоуправа је овакву понуду упутила у сарадњи са власником бусотине воде, омладинском Задругом “Омладинац” из Куршумлије.


#   Куршумлија   Весна Јаковљевић   Пролом вода   локална самоуправа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима