Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija daje izvorsku vodu Japanu

rssBookmark and Share

Kuršumlija 31.03.2011. Izvor: Južne vesti

Predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević uputila je pismo japanskoj ambasadi u Beogradu u kome ova lokalna samouprava narodu Japana nudi donaciju vode u neograničenim količinama i bez ikakve naknade sa bušotine u blizini Prolom Banje koja spada u red najkvalitetnijih voda u Srbiji.

Kuršumlija daje izvorsku vodu Japanu

KURŠUMLIJA -- Naša siromašna opština ne može narodu Japana da pomogne u novcu, pa smo zato doneli odluku da uputimo ponudu ambasadi Japana u Beogradu u kojoj nudimo veoma kvalitetnu pijaću vodu koja bi se dostavila narodu Japana koji je ugrožen nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio nama prijateljsku zemlju. Radi se o izvrsnoj vodi koju na raspolaganje narodu Japana stavljamo u neograničenim količinama u neodređeno vreme. Ovo je gest kojim želimo da zahvalimo Japanu na brojnim donacijama koje stigle u našu opštinu tokom proteklih godina – izjavila je Vesna Jakovljević.

Voda koja je ponuđena narodu Japana od strane lokalne samouprave u Kuršumliji locirana je u blizini Prolom Banje. Radi se o buštini vode koja je identična po sastavu kao i čuvena Prolom Voda.

To je nalazište koje ima kapacitet od 2 litara vode u sekundi. Lokalna samouprava je ovakvu ponudu uputila u saradnji sa vlasnikom busotine vode, omladinskom Zadrugom “Omladinac” iz Kuršumlije.


#   Kuršumlija   Vesna Jakovljević   Prolom voda   lokalna samouprava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima