Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац добио 9,3 милиона

rssBookmark and Share

Лесковац 15.11.2010. Извор: Јужне вести

Локална самоуправа Лесковца добила је од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде бесповратну помоћ у износу од 9,3 милиона динара.

Средства су одобрена за реализацију три програма којим је Лесковац конкурисао, а вредност комплетне инвестиције је око 16 милиона динара, јер 40 одсто вредности пројеката финансира локална самоуправа.

Лесковац добио 9,3 милиона

ЛЕСКОВАЦ – Планом је предвиђено уређење пољских путева у дужини од 25,4 километра у 7 катастарских општина у шта ће бити инвестирано 9,4 милиона динара. У пројекат индентификације и обележавања пољопривредног земљишта у државној својини на теротирији општине биће из Републике уложено 2,8 милиона, а предвиђено је и да се у селу Накривњу сагради противградна станица и реновира пет станица у другим деловима општине укупне вредности око 3,4 милиона динара.

- Радови би требало да почну на пролеће и завршени за неколико месеци, односно до јуна 2011. године – каже Бобан Соколовић, начелник Градске управе за привреду и пољопривреду.

Градоначелник Лесковца Слободан Коцић истиче да је невероватна чињеница да се за 1.500 хектара обрадивог земљиштана на подручју Лесковца не зна ко је титулар и да ли се ради о пољопривредном или грађевинском земљишту. Због тога ће остваривањем ових програма дати одговор и на то питање.




#   Лесковац   Слободан Коцић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима