Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac dobio 9,3 miliona

rssBookmark and Share

Leskovac 15.11.2010. Izvor: Južne vesti

Lokalna samouprava Leskovca dobila je od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede bespovratnu pomoć u iznosu od 9,3 miliona dinara.

Sredstva su odobrena za realizaciju tri programa kojim je Leskovac konkurisao, a vrednost kompletne investicije je oko 16 miliona dinara, jer 40 odsto vrednosti projekata finansira lokalna samouprava.

Leskovac dobio 9,3 miliona

LESKOVAC – Planom je predviđeno uređenje poljskih puteva u dužini od 25,4 kilometra u 7 katastarskih opština u šta će biti investirano 9,4 miliona dinara. U projekat indentifikacije i obeležavanja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na terotiriji opštine biće iz Republike uloženo 2,8 miliona, a predviđeno je i da se u selu Nakrivnju sagradi protivgradna stanica i renovira pet stanica u drugim delovima opštine ukupne vrednosti oko 3,4 miliona dinara.

- Radovi bi trebalo da počnu na proleće i završeni za nekoliko meseci, odnosno do juna 2011. godine – kaže Boban Sokolović, načelnik Gradske uprave za privredu i poljoprivredu.

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić ističe da je neverovatna činjenica da se za 1.500 hektara obradivog zemljištana na području Leskovca ne zna ko je titular i da li se radi o poljoprivrednom ili građevinskom zemljištu. Zbog toga će ostvarivanjem ovih programa dati odgovor i na to pitanje.




#   Leskovac   Slobodan Kocić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima