Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар одбране на граници са Републиком Македонијом

rssBookmark and Share

Прешево 01.05.2017. Јужна Србија Инфо

Министар одбране Зоран Ђорђевић, у пратњи заменика команданта Здружене оперативне команде Генералштаба генерал-мајора Славољуба Јанићијевића, обишао је данас Заједничке снаге војске и полиције ангажоване на заштити државне границе са Републиком Македонијом.

mod.gov.rs
mod.gov.rs

Током обиласка поседнутог објекта „Цакановац“, командант Заједничких снага војске и полиције бригадни генерал Дејан Јанковић информисао је министра одбране да је стање у свим секторима у зони одговорности Заједничких снага редовно и да се успешно извршавају сви плански задаци.

Генерал Јанковић је, такође, истакао да се заштита државне границе врши комбинацијом линијског и дубинског обезбеђења. Према његовим речима, од почетка ангажовања Заједничке снаге успешно су спречиле више од 21.000 миграната да илегално пређу државну границу наше земље, а 140 кријумчара је лишено слободе.

Након обиласка положаја, министар Ђорђевић је истакао да се Заједничке снаге војске и полиције, свакодневно, па тако и током првомајских празника, налазе на својим дужностима обезбеђивања границе и спречавања илегалних прелазака, кријумчарења људи, али и да штите безбедност свих наших грађана и њихове имовине.

- Безбедносна ситуација је стабилна и тренутно немамо никаквих индиција да постоји угрожавање безбедности и имовине наших грађана, што не значи да војска, полиција и остале безбедносне службе не прате ситуацију. Непрекидно пратимо ситуацију и у складу са тим, прилагођавамо ангажовање наших снага – оценио је министар Ђорђевић.

Говорећи о данашњем састанку са припадницима Заједничких снага, министар одбране је истакао да је било речи о текућим активностима, као и о побољшању материјалног положаја наше војске и полиције, а закључак је да Влада Републике Србије чини све како би материјални положај војске и полиције, из дана у дан, био све бољи.

У оквиру обављања свакодневних задатака, припадници Заједничких снага користе најсавременију опрему и техничка средства, а министар Ђорђевић је, са сарадницима, на једном од положаја, био у прилици да се увери у значај термовизијске опреме у акцијама спречавања илегалних прелазака државне границе и кријумчарења људи.

Након обиласка државне границе са Републиком Македонијом, министар Ђорђевић је са сарадницима ненајављено обишао припаднике Војске Србије на Бази „Југ“. 
 


#   полиција   Прешево   Влада Републике Србије   Министарство одбране   база Југ   Зоран Ђорђевић   Македонија   Славољуб Јанићијевић   Заједничке снаге војске и полиције
@Vlada_SR @mo_i_vs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима