Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministar odbrane na granici sa Republikom Makedonijom

rssBookmark and Share

Preševo 01.05.2017. Južna Srbija Info

Ministar odbrane Zoran Đorđević, u pratnji zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba general-majora Slavoljuba Janićijevića, obišao je danas Zajedničke snage vojske i policije angažovane na zaštiti državne granice sa Republikom Makedonijom.

mod.gov.rs
mod.gov.rs

Tokom obilaska posednutog objekta „Cakanovac“, komandant Zajedničkih snaga vojske i policije brigadni general Dejan Janković informisao je ministra odbrane da je stanje u svim sektorima u zoni odgovornosti Zajedničkih snaga redovno i da se uspešno izvršavaju svi planski zadaci.

General Janković je, takođe, istakao da se zaštita državne granice vrši kombinacijom linijskog i dubinskog obezbeđenja. Prema njegovim rečima, od početka angažovanja Zajedničke snage uspešno su sprečile više od 21.000 migranata da ilegalno pređu državnu granicu naše zemlje, a 140 krijumčara je lišeno slobode.

Nakon obilaska položaja, ministar Đorđević je istakao da se Zajedničke snage vojske i policije, svakodnevno, pa tako i tokom prvomajskih praznika, nalaze na svojim dužnostima obezbeđivanja granice i sprečavanja ilegalnih prelazaka, krijumčarenja ljudi, ali i da štite bezbednost svih naših građana i njihove imovine.

- Bezbednosna situacija je stabilna i trenutno nemamo nikakvih indicija da postoji ugrožavanje bezbednosti i imovine naših građana, što ne znači da vojska, policija i ostale bezbednosne službe ne prate situaciju. Neprekidno pratimo situaciju i u skladu sa tim, prilagođavamo angažovanje naših snaga – ocenio je ministar Đorđević.

Govoreći o današnjem sastanku sa pripadnicima Zajedničkih snaga, ministar odbrane je istakao da je bilo reči o tekućim aktivnostima, kao i o poboljšanju materijalnog položaja naše vojske i policije, a zaključak je da Vlada Republike Srbije čini sve kako bi materijalni položaj vojske i policije, iz dana u dan, bio sve bolji.

U okviru obavljanja svakodnevnih zadataka, pripadnici Zajedničkih snaga koriste najsavremeniju opremu i tehnička sredstva, a ministar Đorđević je, sa saradnicima, na jednom od položaja, bio u prilici da se uveri u značaj termovizijske opreme u akcijama sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice i krijumčarenja ljudi.

Nakon obilaska državne granice sa Republikom Makedonijom, ministar Đorđević je sa saradnicima nenajavljeno obišao pripadnike Vojske Srbije na Bazi „Jug“. 
 


#   policija   Preševo   Vlada Republike Srbije   Ministarstvo odbrane   baza Jug   Zoran Đorđević   Makedonija   Slavoljub Janićijević   Zajedničke snage vojske i policije
@Vlada_SR @mo_i_vs @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima