Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарка наредила: Приправност због могућих поплава

rssBookmark and Share

Ниш 19.04.2017. Јужна Србија Инфо

Потпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић наложила је данас свим предузећима и агенцијама у том ресору да, због најављених временских непогода, буду у приправности и предузму потребне превентивне мере.

Фото: mgsi.gov.rs
Фото: mgsi.gov.rs

Михајловић је поручила да свако предузеће или агенција, у случају да региструје утицај лошег времена на несметано одвијање саобраћаја, о томе одмах треба да обавести ресорно министарство, како би се у случају потребе заједнички правовремено реаговало.

Писмо је упућено јавним предузећима "Путеви Србије" и "Коридори Србије", железничким предузећима "Инфраструктура железница Србије", "Србија карго", "Србија воз", Дирекцији за железнице, Саобраћајном институту ЦИП, Институту за путеве и Агенцији за безбедост саобраћаја.

Такође, ове мере укључују и аеродром "Никола Тесла", аеродром "Константин Велики", компаније "Ер Србија" и "ЈАТ Техника", Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије и Контролу летења Србије и Црне Горе – СМАТСА. 

Појачана приправност односи се и на лучке капетаније, Агенцију за управљање лукама, Дирекцију за водне путеве, Управу за утврђивање способности бродова за пловидбу, Управу за транспорт опасног терета, као и Грађевинску дирекцију Србије, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Коментара: 0


#   Ниш   Путеви Србије   Железнице Србије   Зорана Михајловић   поплава   аеродром Константин Велики   Министарство грађевинарства  аеродром Никола Тесла  Србија Карго
@
[ Додај коментар ]