Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарство донирало санитетска возила

rssBookmark and Share

Бујановац 28.10.2014. Југмедиа

Министар здравља у Влади Републике Србије, др Златибор Лончар, уручио је кључеве 30 возила за хитну медицинску помоћ директорима 22 Дома здравља, од којих су три са југа Србије.

Министарство донирало санитетска возила

Санитетска возила доделјена су  Службама хитне помоћи домова здравлја у Бујановцу, Куршумлији и Власотинцу.

Возила су обезбеђена захвалјујући пројекту Министарства здравлја „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“ – ДИЛС, који се финансира уз подршку Светске банке, по чијим је правилима и обавлјена набавка.

Неки од критеријума за доделу возила били су: исказане потребе здравствених установа за санитетским возилима, старост возила у постојећем возном парку у службама хитне помоћи, број становника и разуђеност општине којој припада здравствена установа, као и оштећења возила настала у мајским поплавама.

Министарство здравлја ће и далје, у оквиру пројекта „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“ – ДИЛС, подржавати унапређење рада хитне медицинске помоћи у Србији. Планом за наредну годину, предвиђена је набавка још 30 возила за хитну медицинску помоћ, која ће претежно бити намењена градовима и општинама која су била погођена поплавама.

 


#   Бујановац   Куршумлија   Власотинце   здравство   Министартво здравља   министар   Златибор Лончар   санитет
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима