Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мобилни инкубатор за Прокупље

rssBookmark and Share

28.01.2012. Аutor : S.Radović , B 92 |

Захваљујући фонду Б 92 прокупачка неонатологија добила је један портабилан инкубатор, у склопу акције „Битка за бебе“.

Инкубатор је стигао у установу, стављен је у функцију.

Мобилни инкубатор за Прокупље

Битка за бебе !

Вредан апарат је прокупачкој болници на коришћење предао председник Управног одбора Фонда Б92 Веран Матић у оквиру акције „Битка за бебе“, а донатор је Грађевинска дирекција Србије.

Драган Грујић, директор Грађевинске дирекције Србије рекао је да им је намера била да донирају што кориснији уређај ,као што је овај транспортни инкубатор, који је важан за транспорт беба из удаљених места попут Прокупља до већих центара, где ће им бити указана адекватна помоћ. Нагласио је да подржава Годину беба, те да ће Грађевинска дирекција Србије и у овој години учествовати у помоћи набавке медицинске опреме неопходне за породилишта и за негу новорођенчади.

Веран Матић, председник Управног одбора Фонда Б92, је изјавио да је до сада прикупљено 197 инкубатора и да се акција и даље наставља.

Примопредаји инкубатора је присуствовао и министар здравља Зоран Станковић, који је био у посети Општој болници у Прокупљу. Министар здравства Станковић је том приликом рекао да ће инкубатор бити од велике користи Топличанима, с обзиром на велику разуђеност корисника здравствене заштите у овом крају.


#   Веран Матић   акције (фин.)
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима