Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mobilni inkubator za Prokuplje

rssBookmark and Share

28.01.2012. Autor : S.Radović , B 92 |

Zahvaljujući fondu B 92 prokupačka neonatologija dobila je jedan portabilan inkubator, u sklopu akcije „Bitka za bebe“.

Inkubator je stigao u ustanovu, stavljen je u funkciju.

Mobilni inkubator za Prokuplje

Bitka za bebe !

Vredan aparat je prokupačkoj bolnici na korišćenje predao predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić u okviru akcije „Bitka za bebe“, a donator je Građevinska direkcija Srbije.

Dragan Grujić, direktor Građevinske direkcije Srbije rekao je da im je namera bila da doniraju što korisniji uređaj ,kao što je ovaj transportni inkubator, koji je važan za transport beba iz udaljenih mesta poput Prokuplja do većih centara, gde će im biti ukazana adekvatna pomoć. Naglasio je da podržava Godinu beba, te da će Građevinska direkcija Srbije i u ovoj godini učestvovati u pomoći nabavke medicinske opreme neophodne za porodilišta i za negu novorođenčadi.

Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92, je izjavio da je do sada prikupljeno 197 inkubatora i da se akcija i dalje nastavlja.

Primopredaji inkubatora je prisustvovao i ministar zdravlja Zoran Stanković, koji je bio u poseti Opštoj bolnici u Prokuplju. Ministar zdravstva Stanković je tom prilikom rekao da će inkubator biti od velike koristi Topličanima, s obzirom na veliku razuđenost korisnika zdravstvene zaštite u ovom kraju.


#   Veran Matić   akcije (fin.)
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima