Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Последица поплаве: 348 оштећених објеката

rssBookmark and Share

Алексинац 04.03.2010. ТАНЈУГ

На подручју општине Алексинац, у недавним поплавама, оштећено је 348 објеката, а највише их је у Алексинцу - 120 стамбених и 50 помоћних.

Последица поплаве: 348 оштећених објеката

Остале зграде које су претрпеле штету од плављења налазе се у селима Вакуп, Катун, Доњи Крупац, Глоговица, Витковац и Прћиловица.

Огромне количине воде допринеле су да прораде клизишта и угрозе двадесетак домаћинстава у Алексинцу, Липовцу, Пруговцу, Црној Бари и Каменици, као и оштећења коловоза на путним правцима Вукања-Љубтен, Вукања-Прокупље, Станци-Пруговац, Станци-Липовац и Горњи Крупац-Рсовац, стоји у извештају општинског штаба за борбу против поплава.

Штаб је формирао четири екипе које свакодневно обилазе објекте и евидентирају оштећења, а затим предстоји детаљнија процена штета. Ове екипе чека и посао да утврде колико је страдало пољопривредно земљиште, а према првим проценама под водом је било око 2.000 хектара.

Први поплавни талас општину Алексинац је захватио 18. фебруара, а врхунац опасности од набујалих река десио се у ноћи између 27. и 28. фебруара, када су били угрожени и делови самог Алексинца.


#   Алексинац   Липовац   Витковац   поплава   Вакуп   Катун   Доњи Крупац   Глоговица   Прћиловица   пољопривредно земљиште   Горњи Крупац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима