Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки хотели и градоначелник демантују да је било проблема са смештајем спасилаца

rssBookmark and Share

Ниш 17.05.2014. ЈугМедиа

Поводом информација које су пренели поједини медији да постоје проблеми око смештаја припадника руских и словеначких спасилачких екипа у Нишу реаговао је градоначелник Зоран Перишић и неки хотели.

Нишки хотели и градоначелник демантују да је било проблема са смештајем спасилаца

„Обавештавам јавност да је обезбеђен смештај и исхрана за све припаднике спасилачких екипа и да ће Град Ниш пружити сваку врсту логистичке помоћи која је неопходна за несметан рад ових специјалних екипа, навео је градоначелник Перишић.

И хотел „Тами“ демантовао је информације да ниједан хотел у Нишу није хтео да обезбеди смештај за спасиоце.

„Синоћ смо око 21 примили позив од стране неке хуманитарне организације за смештај 80 особа, а да притом нисмо ни знали да се ради о Русима, али то је небитно о коме се ради. Битно је да смо ми пунудили 10 соба јер смо у датом тренутнку толико имали на располагању. Саопштено нам је да ће проверити још на пар места и да ће нам се поново јавити, што није учињено. Данас је стигла резервација директно од Русије за смештај посаде 3/2 + 3/1 собе, коју смо ми одмах прихватили, да би нам након пар сати рекли да је Министарство већ извршило резервацију за посаду, али у другом хотелу, саопштио је на свом ФБ профилу овај хотел.

И Хотел Александар у Нишу примио је спасиоце који су дошли из Бугарске и Русије и тиме се одазвао апелу Владе републике Србије да понуди бесплатне смештаје за спасиоце.

Градски портал018 преноси да су да у хостелу „Александар“ обезбеђене 32 двокреветне собе са комплетним смештајем и исхраном за спасиоце, а да су у хотелу „Александар“ тренутно само пилоти авиона. Према њиховим информацијама, Удружење Таксиста Ниш понудило је бесплатан превоз за грађане из угрожених средина. Овај портал преноси и да редакција Бум Радија 018 сазнаје да ће уНиш стићи још 30 војника из Бугарске, који ће бити упућени у Западну Србију.

 


#   Ниш   Руси   Зоран Перишић   бесплатан превоз   Тами хотел   Александар хотел
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима