Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обилазак основне школе без струје

rssBookmark and Share

Паљина 07.09.2018. Јужна Србија Инфо

Градски већник ресорно задужен за образовање Мирко Зечевић и секретарка Секретаријата за образовање Марина Костић обишли су данас у селу Паљина истурено одељење основне школе „Лела Поповић“ из Миљковца .

Обилазак основне школе без струје

Школа у Паљини већ неколико година има исти проблем, а то је искључена електрична енергија због заосталих дуговања у износу од око 200 хиљада динара, па се наставни процес одвија отежано и искључиво у преподневним часовима.

Разлог за константну обуставу струје школи је имовинске природе,јер зграда припада земљорадничкој задруги из Доње Трнаве. Како имовински односи са градом нису решени нарасли су и дугови за струју,због чега је и дошло до њене обуставе.

Како је најавио градски већник Зечевић биће предузете све законом прописане мере како би се ова ситуација решила што пре  и како би се стекли услови да измирењем обавеза према дистрибуцији школа несметано функционише.

“Укључићемо све надлежне институције да у складу са својим овлашћењима што пре реше овај имовински проблем са земљорадником задругом, како би се нормализовала настава и како би деца могла да користе и компјутере и неопходна електронска наставна средства“рекао је већник Зечевић.

Иначе, ово истурено одељење миљковачке школе у Паљини има укупно 11 ђака који похађају ниже разреде и то од првог до четвртог.


#   Градски већник   истурено одељење   Паљина   електрична енергија   Марина Костић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима