Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од ноћас до среде снег, ледена киша, олујни ветар

rssBookmark and Share

Ниш 18.11.2018. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Вечерас и у току ноћи на југу и истоку Србије местимично се очекује стварање снежног покривача висине око пет центиметара за 12 сати, локално и до 10 центиметара, а на планинама и више, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод. АМСС упозорава возаче да буду пажљиви због снега.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Уз овакве временске неприлике, наредних дана се у неким деловима Србије, посебно у кошавском подручју, очекује и олујни ветар. 

Ауто-мото савез Србије упозорио је возаче да буду опрезни за воланом и да спорије возе због снега, који, иако се још не задржава на коловозу, може да изазове проклизавање возила, а самим тим утиче и на повећан број саобраћајних незгода.  

Сутра ујутро и пре подне у већем делу Србије биће претежно облачно, на северу и истоку местимично с кишом и снегом, а у осталим крајевима престанак падавина. У току дана краткотрајно разведравање са југа.

Ветар углавном слаб, променљивог смера. Најнижа температура од минус три до један степен, а највиша од два до седам степени Целзијуса.

Увече и у току ноћи са југозапада долази ново наоблачење с кишом, на планинама и са снегом.

У централној и јужној Србији понегде киша ће се ледити на тлу.

Најнижа температура око нула степени Целзијуса, највиша око три степена. У току ноћи ново наоблачење, ветар у скретању на југоисточни и у појачању.

Изгледи времена у наредних седам дана

У уторак облачно с кишом и ветровито. Ујутро понегде у централним и јужним крајевима Србије, а у Тимочкој Крајини и пре подне киша ће се ледити на тлу. Снег ће прећи у кишу и на планинама. Дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, на планинама и у кошавском подручју олујни. 

У среду облачно с кишом, после подне ветар у слабљењу.

У четвртак престанак падавина и смањење облачности. У петак и суботу суво и мало топлије уз делимично разведравање, а од недеље ново наоблачење с кишом.


#   Ниш   снег   АМСС   лед   киша   олујни ветар   суснежица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима