Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почели 55. "Филмски сусрети" у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 11.10.2020. Јужна Србија Инфо

Након традиционалног коктекла добродошлице у Градској кући, у Нишу су синоћ почели 55. "Филмски сусрети" - Фестивал глумачких остварења играног филма. Летњу позорницу, замениле су сале боскопа "Синеплекс", због актуелне епидемиолошке ситуације.

Почели 55. "Филмски сусрети" у Нишу

Предајом кључа града и пријемом у Градској кући, отворен је Фестивал глумачких остварења играног филма у Нишу – „Филмски сусрети“ који се ове године одржава по 55. пут и на коме ће у такмичарској конкуренцији бити приказано 10 филмова.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски уручила је кључ града председници жирија, глумици Тијани Печенчић у сали биоскопа “Синеплекс” истичући да је настављен континуитет фестивала и поред пандемије и придржавања епидемиолошких мера.

На 55. Фестивалу глумачких остварења играног филма у Нишу о добитницима званичних награда одлучиваће трочлани жири који ће чинити председница Тијана Печенчић и чланови Јелена Мила и Феђа Стојановић. Они ће, након што погледају свих 10 филмова из такмичарске селекције, донети одлуку о лауреатима традиционалних награда Гран при „Наиса“, Цар Константин и Царица Теодора, као и о носиоцима повеља за изузетну мушку и женску улогу, награда за мушку и женску епизоду и награде за најбољу дебитанстку ролу.

Фестивалске награде ће бити додељене у Сали 1 нишког „Синеплекса“, последњег дана Филмских сусрета, у четвртак, 15. октобра, са почетком у 20 часова, уочи пројекције гостујућих филмова на фестивалу.

дана Филмских сусрета, у недељу, 11. октобра у 20 сати, у Сали 1 „Синеплекса“, глумцу Воји Брајовићу, који је остварио низ незаборавних рола током филмске каријере дуге готово пола века, свечано ће бити уручена Награда за изузетан допринос уметности глуме у домаћем играном филму и њему сличним медијима „Павле Вуисић“. Награду додељује Удружење филмских глумаца Србије, а састоји се од плакете с ликом Павла Вуисића, монографије посвећене лауреату и документарног филма о добитнику овог престижног признања.
Комплети улазница за овогодишњи фестивал, по цени од 2000 динара за салу 1, односно по цени од 1500 динара за остале сале нишког „Синеплекса“, могу се купити још само у суботу у Нишком културном центру од 10 до 18 часова и у самом „Синеплексу“ од 15 до 20 часова. У суботу почиње и продаја појединачних улазница по цени од 400 динара за фестивалско вече, али ће те карте моћи да се купе само у „Синеплексу“, свакога дана од 15 до 20 часова. Наглашавамо да ће се појединачне улазнице продавати тако што ће посетиоци моћи да их купе само оног дана када се приказују филмови на које се те карте односе.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Филмски сусрети   Филмски сусрети 20
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима