Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почиње принудна наплата дужника за струjу

Bookmark and Share

21.08.2014. Танјуг

Привредно друштво „EПС Снабдевање“ покренуло jе поступак принудне наплате према свим дужницима из категориjе домаћинстава коjи имаjу дуг за утрошену електричну енергиjу закључно са новембром 2013. године.

Почиње принудна наплата дужника за струjу

Иако jе било довољно времена да се таj дуг измири и поред опомене око 100.000 неплатиша ниjе измирило своjе обавезе, а настали дуг ће бити наплаћен принудним путем, саопштио jе EПС Снабдевање.

Предмети за принудну наплату расподелиће се до краjа ове недеље и то по случаjном распореду, при чему ће сви регистровани извршитељи добити пођеднак броj предмета и на транспарентан начин. Tиме jе у поступку доделе предмета обезбеђена равноправност свих извршитеља на териториjи седишта „EПС Снабдевања“.

Без обзира на висину дуга, дужници ће, додаjе се у саопштењу, поред износа дуга и законом одређене камате имати обавезу да плате и трошкове извршења, коjи су за дуговања до 30.000 динара фиксни и износе 4.200 динара, а за већа дуговања обрачунаваjу се по скали коjа jе прописана и обjављена у Службеном гласнику РС.

EПС Снабдевање, такође, жели да обавести jавност, истичу у том привредном друштву, да се у складу са престанком важења Закона о радиодифузиjи и ступањем на снагу Закона о jавним медиjским сервисима, месечна РTВ претплата не наплаћуjе почевши од августа 2014. године. Уплате за РTВ претплату по задужењу за jул купци ће моћи да измире на досадашњи начин само до изласка новог обрачуна за август.

На рачуну за август, коjи ће грађани добити почетком септембра, наћи ће се обавештење о стању дуга за РTВ претплату, као и броj рачуна Jавног медиjског сервиса Радио телевизиjе Србиjе, на коjи ће грађани моћи да измире своjа евентуална заостала дуговања. Tо значи да од дана добиjања рачуна за електричну енергиjу за август сав новац коjи купци уплате одлази само на измирење обавеза за електричну енергиjу, наводи се у саопштењу.


#   струја   ЕПС   наплата   дужници
@EPSsnabdevanje @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима