Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Из УРС-а 13 градоначелника и председника општина

rssBookmark and Share

Пирот 15.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Уједињени региони Србије (УРС) саопштили су данас да је два месеца од одржавања општих избора изабрано 13 градоначелника и председника општина из УРС-а.

Из УРС-а 13 градоначелника и председника општина

У саопштењу се наводи да је данас на седници Скупштине општине Књажевац за председника општине изабран Милан Ђокић, кандидат УРС-а, а да су у претходном периоду са листе те опције изабрани градоначелници Крагујевца – Верољуб Стевановић, Лознице -Видоје Петровић и Зајечара Бошко Ничић.

Из УРС-а су и председници општина Пирот (Владан Васић), Трстеник (Мирослав Алексић), Дољевац (Горан Љубић), Велико Градиште (Драган Милић), Рача (Драгана Живановић), Бор (Небојша Виденовић), Обреновац (Мирослав Чучковић), Бољевац (Небојша Марјановић) и Осечина (Ненад Стевановић).

„Два месеца након одржаних општих избора, у већини градова и општина у Србији конституисана је локална власт. То је веома важно, јер су локалне самоуправе у сталном контакту са грађанима и директно решавају њихове локалне проблеме. Носиоци власти треба да буду јаки лидери који желе да приближе општину грађанима и да се ухвате у коштац са изазовима на локалном нивоу. Управо из тог разлога, УРС од свог настанка инсистирају на одлучним и јаким људима који смеју да преузму одговорност за развој свог места“, поручују из УРС-а.

УРС најављују да ће наставити да раде на јачању сваке општине у Србији, јер само јаки градови и општине, као и јаки региони, могу да створе јаку Србију.


#   Пирот   општина   Владан Васић   Горан Љубић   Бошко Ничић   Милан Ђокић   Мирослав Алексић
@kzpvladanvasic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима