Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iz URS-a 13 gradonačelnika i predsednika opština

rssBookmark and Share

Pirot 15.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) saopštili su danas da je dva meseca od održavanja opštih izbora izabrano 13 gradonačelnika i predsednika opština iz URS-a.

Iz URS-a 13 gradonačelnika i predsednika opština

U saopštenju se navodi da je danas na sednici Skupštine opštine Knjaževac za predsednika opštine izabran Milan Đokić, kandidat URS-a, a da su u prethodnom periodu sa liste te opcije izabrani gradonačelnici Kragujevca – Veroljub Stevanović, Loznice -Vidoje Petrović i Zaječara Boško Ničić.

Iz URS-a su i predsednici opština Pirot (Vladan Vasić), Trstenik (Miroslav Aleksić), Doljevac (Goran Ljubić), Veliko Gradište (Dragan Milić), Rača (Dragana Živanović), Bor (Nebojša Videnović), Obrenovac (Miroslav Čučković), Boljevac (Nebojša Marjanović) i Osečina (Nenad Stevanović).

„Dva meseca nakon održanih opštih izbora, u većini gradova i opština u Srbiji konstituisana je lokalna vlast. To je veoma važno, jer su lokalne samouprave u stalnom kontaktu sa građanima i direktno rešavaju njihove lokalne probleme. Nosioci vlasti treba da budu jaki lideri koji žele da približe opštinu građanima i da se uhvate u koštac sa izazovima na lokalnom nivou. Upravo iz tog razloga, URS od svog nastanka insistiraju na odlučnim i jakim ljudima koji smeju da preuzmu odgovornost za razvoj svog mesta“, poručuju iz URS-a.

URS najavljuju da će nastaviti da rade na jačanju svake opštine u Srbiji, jer samo jaki gradovi i opštine, kao i jaki regioni, mogu da stvore jaku Srbiju.


#   Pirot   opština   Vladan Vasić   Goran Ljubić   Boško Ničić   Milan Đokić   Miroslav Aleksić
@kzpvladanvasic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima