Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Поново поделе око Роштиљијаде

rssBookmark and Share

Лесковац 08.09.2015. ЈугМедиа

Роштиљијада је поново поделила одборнике у Скупштини града Лесковца.
Док је опозиција тврдила да је ова манифестација „срамота за Лесковац”, градоначелник Горан Цветановић је оценио да фестивал роштиља доноси бенефит граду.

Лесковац: Поново поделе око Роштиљијаде

Одборница опозиционе Демократске странке Мирјана Перишић упозорила је да Роштиљијада полако губи свој смисао и апеловала на локалну власт да је заштити као бренд града.

„Ми морамо да заштитимо Роштиљијаду. Осим урлања певаљки и прождеравања у центру града нисмо добили ништа. Најмање се продавало лесковачко брендирано роштиљ месо, а голе играчице и импровизовани свирачи по штандовима су осрамотили ову манифестацију. То више није културна манифестација него ругло града. А о томе што комунална инспекција није урадила ништа од онога што им је обавеза не желим да говорим” казала је Перишић.

Градоначелник је нагласио да је Роштиљијада донела бенефит Лесковцу и најавио отварање нових хотела у граду.

„Не само да су ресторани, кафане и продавнице тих дана били препуни већ су се повећали и туристички капацитети. Познати успешни лесковачки привредници Коде и Иван АБЦ су већ разговарали са мном и најавили да ће да отворе нове хотеле у граду”, одговорио је он.

Подсетио је да је Лесковац у дане Роштиљијаде добио чак сат времена медијског простора на РТС-у, као и 5 минута прилога на турској националној телевизији.

Ипак, одборница Перишић, која се и ранијих година залагала за измештање Роштиљијаде из центра града, инсистирала је да чује колики је прихопд град остварио од организовања ове манифестације.

„Из Гуче су саопштили да су ове године имали на Сабору трубача свега 80.000 посетилаца а приход од 20 милиона динара. Наша Туристичка организација тврди да је Роштиљијаду посетило 700.000 људи. Једва чекам да чујем који су приходи, ако их уопште и саопште”, закључила је одборница.

Цветановић се сложио да ТОЛ мора да поднесе извештај. „И то одмах! Потпуно се слажем са вама. Обавеза руководства ТОЛ-а је била да дан након завршетка манифестације поднесе такав извештај” казао је.


#   Лесковац   ДС   СНС   Горан Цветановић   Роштиљијада   Туристичка организација   комунална инспекција   Мирјана Перишић   Туристичка организација Лесковца
@demokrate @sns_srbija @CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима