Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

НПС-ЗЗС: Лоши кадрови пропаст за Ниш

rssBookmark and Share

09.01.2016. Јужна Србија Инфо

Лоша кадровска политика у Нишу довела је наш град у тежак положај. Проблематичан избор директора Народног позоришта, трагичан догађај у Дому ученика средњих школа узнемирио је српску јавност...

Јовановић и Ђурђевић
Јовановић и Ђурђевић

Затим трагикомичан избор директора Дечијег одмаралишта "Дивљана" је увесељавао грађане Србије претходних недеља, а читали смо у медијима и о  фалсификиваној дипломи директорке Инкубатор центра у Нишу коју је градоначелник најављивао као велико кадровско откровење“, рекао је Бранислав Јовановић, лидер Народног покрета Србије у Нишу на заједничкој конференцији за новинаре са странком Заједно за Србију.

Он каже да је одсуство сваке одговорности нишких челника довело до краха и великих губитака у јавно комуналним предузећима у овом граду. Јовановић је додао и да 17 нишких функциинера још није вратило 15.000.000 динара у градски буџет на име више исплаћених зарада у претходном периоду.

„Кад  градоначелник не може да организује висину плата овим функционерима, како онда тек да их организује да воде фирме? То ствара јасну слику у овом моменту ко су људи који тренутно воде Град Ниш“, закључује први човек нишког НПС-а.

Јовановић је на крају додао да ће извештаји државне ревизорске комисије о начину трошења буџетских средстава у 2014. години на 360 страна додатно узбуркати нишку јавност и потврдити ова њеове наводе.

Милан Ђурђевић, потпредседник градског одбора странке Заједно за Србију каже да је поражавајуће за наш град да у медијима у Нишу и Србији излазе наслови типа мали број Нишлија умире колико има погребника односно колико има запослених у сектору погребних услуга јавно комуналног предузећа „Горица” са једне стране, а са друге стране, како тврди, је велики број Нишлија који чекају на укоп својих најмилијих по пет или шест дана.

Он додаје и да је након реорганизације коју је спровела локална власт у Нишу и даље вишак 70 радника у ЈКП „Горица“.

„Да је мало више слуха, способности и наравно да није размирица и свађа унутар нишког СНС-а лако би се договориле градске општине са Градом и ЈКП „Горица“ како да реше проблем  одржавања сеоских гробаља.

Делатност одржавања би уз договор вероватно поверили ЈКП “Горица” и решили проблем вишка радника тако што би ти људи били запослени. Наравно и предузеће би имало за све трошкове њихових плата“, закључује Ђурђевић.

 


#   СНС   Милан ђурђевић   Бранислав Јовановић   самоубиство   градска власт   НПС Народни покрет Србије   критика   Заједно за Србију   Дом ученика средњих школа   кадрови   градске општине
@sns_srbija @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима