Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вулин поручио Весељију да, кад "дође" у Ниш, прво иде код истражног судије са лисицама на рукама!

rssBookmark and Share

Ниш 19.09.2018. Јужна Србија Инфо

"Ако је Кадрију Весељију толико стало да дође до Ниша ја ћу му омогућити да, кад год буде пожелео, пређе административну линију и да га стражарно спроведемо до истражног судије и упознамо с притворским капацитетима у Нишу, што он као ратни злочинац свакако заслужује"

Вулин поручио Весељију да, кад "дође" у Ниш, прво иде код истражног судије са лисицама на рукама!

Ово је поручио министар одбране Александар Вулин на изјаву Кадрија Весељија да Ниш историјски припада тзв. „Косову“ и да ће га освојити.

"Пре него што пошаље било чије дете да изгуби главу, нека се прво суочи са правдом и злочинима које је починио и то је једини начин како ће он видети Ниш - са лисицама, у полицијском возилу, пред истражним судијом и одговарајућим затворским капацитетима. Терористи ОВК-а нису дошли ни до Ниша, ни много даље, ни у време када је иза њих стајала сва сила НАТО пакта. Наравно да то не могу ни сада да ураде, а посебно не сада када читав свет разуме и види да се Александар Вучић и наша држава залажу и боре за мир, а не да неко други гине и да се народи овде сукобљавају и гледају како им генерације нестају у ратним сукобима", поручио је министар одбране.

Како је истакао, важно би било да Европска унија већ једном проговори и каже „да ли тај човек, који непрекидно позива на рат и сукобе, говори и у њихово име“.

"На Косову и Метохији владају странци и имају политичку моћ. Па било би онда време да нам објасне да ли је то с њиховом вољом или није. Ако јесте, не би било лоше да онда својим бирачима у земљама Европске уније објасне да подржавају човека који би сутра њихову децу да шаље у неки нови рат па нека они објасне својим бирачима, пореским обвезницима и грађанима да подржавају, или у најмању руку толеришу човека који би да запали нови пожар на Балкану, а тај пожар без њихове деце неће моћи да прође. Ако им је стало до мира и стабилности, до њихове деце, нека већ једном обуздају овог ратног хушкача, нека омогуће да правда стигне до њега и то ће бити сасвим довољно", рекао је министар Вулин.


#   Ниш   Александар Вучић   Александар Вулин   Министарство одбране   политика   Кадри Весељи
@avucic @VulinAleksandar @mo_i_vs @KadriVeseliKS @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима