Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посао за Роме

rssBookmark and Share

14.03.2012. Аutor : M.Maksimović |

Национална служба за запошљавање расписала је данас јавне позиве за доделу субвенција за самозапошљавње и послодавцима за отварање нових радних места за запошљавање особа ромске националности у 2012. години.

Посао за Роме

Програм субвенције за самозапошљавање намењен је незапосленим лицима ромске националности која су пријављена на евиденцију НСЗ, док је програм субвенције за отварање нових радних места намењен послодавцима који желе да запосле особе ромске националности са евиденције.

Субвенција за самозапошљавање додељује се бесповратно незапосленом лицу у износу од 160.000 динара ради оснивања радње, задруге или неког другог облика предузетништва.

Субвенција послодавцима за отварање нових радних места одобрава се у једнократном износу, бесповратно, а висина субвенције одобрава се у зависности од развијености општине. Уколико послодавац запосли особу ромске националности у најнеразвијеној општини може добити од 300.000 до 400.000 динара по радном месту у зависности колико лица запошљава, 200.000 динара по радном месту за трећу групу развијености, као и 100.000 динара за општине у првој и другој општини развијености.

Јавни позив је отворен до 10. априла 2012. године, а право учешћа имају незапослена лица и послодавци у приватном сектору.

Јавни позиви су објављени у четири дневна листа, а заинтересовани све додатне информације могу добити у свакој филијали Националне службе за запошљавање.


#   запошљавање   субвенције   посао   јавни позив   самозапошљавање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима