Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posao za Rome

rssBookmark and Share

14.03.2012. Autor : M.Maksimović |

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je danas javne pozive za dodelu subvencija za samozapošljavnje i poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta za zapošljavanje osoba romske nacionalnosti u 2012. godini.

Posao za Rome

Program subvencije za samozapošljavanje namenjen je nezaposlenim licima romske nacionalnosti koja su prijavljena na evidenciju NSZ, dok je program subvencije za otvaranje novih radnih mesta namenjen poslodavcima koji žele da zaposle osobe romske nacionalnosti sa evidencije.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se bespovratno nezaposlenom licu u iznosu od 160.000 dinara radi osnivanja radnje, zadruge ili nekog drugog oblika preduzetništva.

Subvencija poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta odobrava se u jednokratnom iznosu, bespovratno, a visina subvencije odobrava se u zavisnosti od razvijenosti opštine. Ukoliko poslodavac zaposli osobu romske nacionalnosti u najnerazvijenoj opštini može dobiti od 300.000 do 400.000 dinara po radnom mestu u zavisnosti koliko lica zapošljava, 200.000 dinara po radnom mestu za treću grupu razvijenosti, kao i 100.000 dinara za opštine u prvoj i drugoj opštini razvijenosti.

Javni poziv je otvoren do 10. aprila 2012. godine, a pravo učešća imaju nezaposlena lica i poslodavci u privatnom sektoru.

Javni pozivi su objavljeni u četiri dnevna lista, a zainteresovani sve dodatne informacije mogu dobiti u svakoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.


#   zapošljavanje   subvencije   posao   javni poziv   samozapošljavanje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima