Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

После две деценије изграђене улице у миновом насеље

rssBookmark and Share

15.04.2011.

У МИН-овом насељу почиње асфалтирање Јерменске улице. На тај начин биће заокружен процес изградње саобраћајне инфраструктуре у овом насељу. Њена дужина је 315 метара, а за уређење је издвојено око 9,5 милиона динара.

После 20 година, у МИН-овом насељу коначно је изграђено 5 улица у којима станује око 500 домаћинстава.

У овом насељу изграђене су Ћурлинска, улице Стојана Андрића, Димитрије Леке, Анастаса Јовановића и Јерменска.

За асфалтирање Ћурлинске улице, издвојено је 9,2 милиона динара, за улицу Стојана Андрића око 6.3 милиона, док улица Димитрија Леке , кошта око 7.2 милоиона. У изградњу улице Анастаса Јовановића инвестирано је 4,3 милиона динара. Укупна дужина коловоза у свих 5 новоизграђених улица је 1,5 км.

Током обиласка радова градоначелник Ниша Милош Симоновић подсетио је да је и приликом почетка радова на изградњи улица у овом делу града рекао да ће после изградње ових пет улица МИН-ово насеље бити једно од најлепших и комплетно урбанизованих у Нишу. По окончању спора са МИН-овом стамбеном задругом Град је преузео на себе обавезу да доврши уређење овог насеља, иако је то била обавеза МИН-ове задруге. Живот надомак градског језгра подразумева и обезбеђен јавни градски превоз , рекао је Симоновић и потврдио да ће за становнике овог дела града бити обезбеђена аутобуска линија како је и било договорено приликом последњег обиласка овог насеља. Тако ће мештани МИН-овог насеља до краја овог месеца добити и аутобуску линију до места у коме станују.


Коментара: 0


#   Милош Симоновић   улице   градски превоз
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима