Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posle dve decenije izgrađene ulice u minovom naselje

rssBookmark and Share

15.04.2011.

U MIN-ovom naselju počinje asfaltiranje Jermenske ulice. Na taj način biće zaokružen proces izgradnje saobraćajne infrastrukture u ovom naselju. Njena dužina je 315 metara, a za uređenje je izdvojeno oko 9,5 miliona dinara.

Posle 20 godina, u MIN-ovom naselju konačno je izgrađeno 5 ulica u kojima stanuje oko 500 domaćinstava.

U ovom naselju izgrađene su Ćurlinska, ulice Stojana Andrića, Dimitrije Leke, Anastasa Jovanovića i Jermenska.

Za asfaltiranje Ćurlinske ulice, izdvojeno je 9,2 miliona dinara, za ulicu Stojana Andrića oko 6.3 miliona, dok ulica Dimitrija Leke , košta oko 7.2 miloiona. U izgradnju ulice Anastasa Jovanovića investirano je 4,3 miliona dinara. Ukupna dužina kolovoza u svih 5 novoizgrađenih ulica je 1,5 km.

Tokom obilaska radova gradonačelnik Niša Miloš Simonović podsetio je da je i prilikom početka radova na izgradnji ulica u ovom delu grada rekao da će posle izgradnje ovih pet ulica MIN-ovo naselje biti jedno od najlepših i kompletno urbanizovanih u Nišu. Po okončanju spora sa MIN-ovom stambenom zadrugom Grad je preuzeo na sebe obavezu da dovrši uređenje ovog naselja, iako je to bila obaveza MIN-ove zadruge. Život nadomak gradskog jezgra podrazumeva i obezbeđen javni gradski prevoz , rekao je Simonović i potvrdio da će za stanovnike ovog dela grada biti obezbeđena autobuska linija kako je i bilo dogovoreno prilikom poslednjeg obilaska ovog naselja. Tako će meštani MIN-ovog naselja do kraja ovog meseca dobiti i autobusku liniju do mesta u kome stanuju.



#   Miloš Simonović   ulice   gradski prevoz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima