Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Проблем плата возача Хитне помоћи

rssBookmark and Share

29.01.2011. Извор: Б92

Ниш -- Возачима Хитне помоћи у Нишу треба да буде исплаћено 35 милиона динара на име правоснажних судских пресуда због плата које су им од 2003. незаконито умањиване.

Исплата дуговања може да угрози функционисање Хитне помоћи и исплату плата запосленима, до сада нико није затражио одговорност оних који су начинили пропуст.

Правоснажне судске пресуде по којима због умањеног коефицијента могу да наплате разлику у платама од 150.000 до 250.000 динара има 67 од укупно 71 возача Хитне помоћи у Нишу.

Заједно са судским трошковима, са рачуна ове установе њима би требало да буде исплаћено око 35 милиона динара.

Спорне анексе уговора, по којима су смањени коефицијенти возачима, потписао је бивши директор Бранислав Ницић 2003. године. Он сада не жели да говори о томе, уз образложење да му је давање таквих изјава забранио садашњи директор.

Садашњи директор Горан Стојиљковић вратио је возачима коефицијенте који им припадају и каже да ће им и дуговање бити исплаћено до краја ове године.

Благоје Брадић, директор нишке филијале Републичког фонда за здравствено осигурање, каже да се за буџетску установу каква је Хитна помоћ тешко обезбеђују средства за ову намену.

Адвокат оштећених возача Предраг Јовановић каже да ће возачи сигурно наплатити своја потраживања принудном наплатом, али ће то Хитну помоћ коштати више, јер је у обавези да плати и таксе за извршење и пренос и камату.

Иако је реч о вишемилионском износу, ничија кривична одговорност до сада није затражена. Возачи нису тужили бившег директора који је потписао спорне анексе, а ни садашњи директор ни филијала Фонда за здравствено осигурање нису покренули поступак.

И председница Управног одбора Хитне помоћи Јелена Војиновић очекује покретање правног поступка, јер је, како каже, Управни одбор прикупио сву неопходну документацију која је предата надлежним органима.


#   Хитна помоћ   плата   Благоје Брадић   Горан Стојиљковић   Управни одбор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима