Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Problem plata vozača Hitne pomoći

rssBookmark and Share

29.01.2011. Izvor: B92

Niš -- Vozačima Hitne pomoći u Nišu treba da bude isplaćeno 35 miliona dinara na ime pravosnažnih sudskih presuda zbog plata koje su im od 2003. nezakonito umanjivane.

Isplata dugovanja može da ugrozi funkcionisanje Hitne pomoći i isplatu plata zaposlenima, do sada niko nije zatražio odgovornost onih koji su načinili propust.

Pravosnažne sudske presude po kojima zbog umanjenog koeficijenta mogu da naplate razliku u platama od 150.000 do 250.000 dinara ima 67 od ukupno 71 vozača Hitne pomoći u Nišu.

Zajedno sa sudskim troškovima, sa računa ove ustanove njima bi trebalo da bude isplaćeno oko 35 miliona dinara.

Sporne anekse ugovora, po kojima su smanjeni koeficijenti vozačima, potpisao je bivši direktor Branislav Nicić 2003. godine. On sada ne želi da govori o tome, uz obrazloženje da mu je davanje takvih izjava zabranio sadašnji direktor.

Sadašnji direktor Goran Stojiljković vratio je vozačima koeficijente koji im pripadaju i kaže da će im i dugovanje biti isplaćeno do kraja ove godine.

Blagoje Bradić, direktor niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, kaže da se za budžetsku ustanovu kakva je Hitna pomoć teško obezbeđuju sredstva za ovu namenu.

Advokat oštećenih vozača Predrag Jovanović kaže da će vozači sigurno naplatiti svoja potraživanja prinudnom naplatom, ali će to Hitnu pomoć koštati više, jer je u obavezi da plati i takse za izvršenje i prenos i kamatu.

Iako je reč o višemilionskom iznosu, ničija krivična odgovornost do sada nije zatražena. Vozači nisu tužili bivšeg direktora koji je potpisao sporne anekse, a ni sadašnji direktor ni filijala Fonda za zdravstveno osiguranje nisu pokrenuli postupak.

I predsednica Upravnog odbora Hitne pomoći Jelena Vojinović očekuje pokretanje pravnog postupka, jer je, kako kaže, Upravni odbor prikupio svu neophodnu dokumentaciju koja je predata nadležnim organima.


#   Hitna pomoć   plata   Blagoje Bradić   Goran Stojiljković   Upravni odbor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima